Нов еко-паркинг за 60 автомобила ще бъде изграден по протежението

...
Нов еко-паркинг за 60 автомобила ще бъде изграден по протежението
Коментари Харесай

Кметът на район “Надежда” Димитър Димов: Нов еко-паркинг за 60 автомобила ще изградим в жк „Свобода“ 

Нов еко-паркинг за 60 автомобила ще бъде построен по протежението на Зеления кулоар на здравето в границите на план „ URBiNAT “, разгласи кметът на регион “Надежда ”, инж. Димитър Димов.

 

С реализирането на този обект, с обща площ  1570 м2, се цели  да се избегне непозволеното паркиране по улици и  алеи в зелените площи.

Концепцията за новия еко-паркинг включва построяването на редици от общо 60 паркоместа за коли и зона за паркиране на колела.

 

Предвидени са два вида паркоместата: 54 общоприети паркоместа и 3 двойни паркоместа за хора в неравностойно състояние. Между редиците се оставят линии с широчина 6.0 м за маневриране. Достъпът до паркинга е откъм прилежащата от север улица, като е допустимо най-далеч от околните кръстовища.

 

Настилката на целия екопаркинг e от паркинг детайли. При осъществяването на новия еко-паркинг се залага посаждането на нови дървета и храстова растителност, които ще основават и сянка, и модерна озеленена паркова среда.

 

 

Освен за коли, паркингът е предопределен за паркиране на колела. За задачата се употребяват типичен стойки за колела с опция за заключване. Местата за паркиране на колела са обособени в една компактна зона наоколо до входа към паркинга.

 

В северозападната зона до местата за паркиране на колела се планува и станция за зареждане на електрически автомобили, която ще бъде инсталирана на идващ стадий.

Предвиден е монтаж на  6 броя осветителни тела, ситуирани по периферията на паркинга отвън зоните на маневриране и паркиране. Осветлението е ситуирано тъй че да дава видимост и сигурност на жителите и госте на жк „ Свобода “, добави инж. Димов.

Тагове: инж. Димитър Димов екопаркинг район „ Надежда “
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР