Нов екип от специалисти подготвя Столична община в помощ на

...
Нов екип от специалисти подготвя Столична община в помощ на
Коментари Харесай

Фандъкова: София праща нов екип специалисти за Турция в събота

Нов екип от експерти приготвя Столична община в помощ на регионите, потърпевши от земетресенията в Турция, заяви пред Българска телеграфна агенция кметът на София Йорданка Фандъкова. В събота се чака у нас да се върнат първите два екипа от спасители, които отпътуваха за Турция в деня на бедствието. Йорданка Фандъкова приказва пред публицисти след визитата си в с. Мрамор, където наблюдава построяването на нова детска градина.

Новият екип ще има други задания, в него са включени инженери и екипи, които ще оказват помощ при обследванията и разчистването на регионите, изясни кметът. Тя добави, че първите часове след сходно злополучие са най-важни, с цел да могат да бъдат открити и избавени допустимо най-вече хора.

Екипите ни работят непрестанно в сложни условия – рисково е, рисково е, сподели още Фандъкова и изрази вяра всички да се върнат здрави. Тя означи, че непрекъснато е в контакт със спасителите. В момента на терен от Столична община има 16 души, които бяха изпратени в Турция с първите два самолета „ Спартан “.

Ще продължим да оказваме помощ. Днес по молба на жители, които събират помощи, изпратихме и нашия бус, който да им помогне да транспортират даренията до Пловдив, където има организация да ги изпратим до Турция, изясни столичният кмет.

По-рано през днешния ден от авиобаза „ Враждебна “ в София за Турция излетя още един аероплан „ Спартан “ с към 20 спасители на борда, които ще се причислят към сътрудниците си в оправянето с последствията от земетресенията в южната ни съседка. Има остра потребност от избавителни екипи в Турция, които да търсят и избавят затрупани хора, разяснява пред публицисти министърът на защитата Димитър Стоянов. Той напомни, че в деня на земетресението самолетите „ Спартан “ са създали два пъти по два курса до Турция с помощ.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР