Нов директор, нови учители и видеонаблюдение от понеделник в детската

...
Нов директор, нови учители и видеонаблюдение от понеделник в детската
Коментари Харесай

Нов директор и нови възпитатели от понеделник в детска градина "Брезичка" в Бургас

Нов шеф, нови учители и видеонаблюдение от понеделник в детската градина " Брезичка " в Бургас, оповестява БНР. Мерките се вкарват след скандалния видеоклип със скрита камера, който сподели принуждение на възпитателки над деца.

Директорът на детската градина " Брезичка " Събка Недева ще бъде освободена от поста си от понеделник. Две от учителките във видеото към този момент са подали оставка. Третата е излязла в отпуск, само че ще бъде освободена от понеделник. Това сподели след изключителна родителска среща заместник-кметът по обучение на Община Бургас Йорданка Ананиева. Недева е третата, която напуща образователното заведение след скандалния видеоклип, който сподели по какъв начин учители малтретират деца.

От понеделник нови учители ще поемат групата " Мики Маус ", а образователното заведение ще има нов шеф, разясни Ананиева.

„ Ще подберем сътрудник, който е с задоволително опит и задоволително отношение към децата, с цел да може да поеме детската градина. Тъй като в същата детска градина, с изключение на при децата, и при родителите има насъбрана тревога, и ние би трябвало да създадем всичко, с цел да успокоим ситуацията в цялата детска градина. Групата ще бъде поета, една от колежките работи в същата детска градина. Видях от реакцията, прочувствената, на родителите, че те я одобряват. В смисъл, че утвърждават избора. Другата колежка също сега е в отпуск. Ще ѝ бъде прекъсната отпуската, с цел да може да се върне и да поеме втора промяна ", разяснява Ананиева.

Предстои психолози от Агенцията за протекция на детето да стартират работа с децата, които са били измъчвани, разясни Йорданка Ананиева. Очаква се да бъде инсталирано и видеонаблюдение в детската градина.

Родителите на децата в " Брезичка " показаха удовлетворение от признатите ограничения и допълниха, че чакат дейностите да не свършат дотук. Какт е известно районната прокуратура в Бургас също се е сезирала по случая и прави инспекция, след която ще реши дали има учредения и да се издигнат обвинявания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР