Нов бутиков хотел на една от най-красивите стари пловдивски улици

...
Нов бутиков хотел на една от най-красивите стари пловдивски улици
Коментари Харесай

Бутиков хотел отваря врати на една от най-красивите улици

Нов бутиков хотел на една от най-красивите остарели пловдивски улици - " Велико Търново " притегля от няколко дни погледите на минувачите в Цар -Симеоновата градина. Сградата, която като че ли е извадена от сантиментален филм, чието деяние се развива в Рим, се намира на метри от парка и Пеещите фонтани.

Хотелът носи името Residence City Garden и ще посрещне първите си посетители през в края на октомври 2018 година Сградата на ул. „ Велико Търново “ № 19 издава изискания усет и нюх към хубостта на притежателите - фамилията на предприемача Димитър Георгиев - основателят на козметичната компания " Роза Импекс ".

Сградата се вписва в архитектурния отбор от прелестни остарели къщи на улицата, запазвайки достоверния градски дух. За фасадата архитектът е избрал меки цветове в кафяво-бежови нюанси и спокойни изчистени линии, които основават чувство за странствуване във времето посредством класическата хубост и великолепие. Интериорът с елегантните си решения на всички равнища и неутрална и изчистена линия пък потапят в модерна конюнктура, изпълнена с мекост, уют и естетика.

Строежът на хотела стартира през 2015 година Замисълът първоначално е постройката да се впише в архитектурния отбор на градината, водните каскади и остарялата улица „ Велико Търново “. Инвеститорът признава, че резултатът е надхвърлил упованията му – Residence City Garden е естествена синергия сред класика, зеленина, вода и съвременно рационално оползотворяване в градска среда. Предвидено е всичко: на най-долното равнище на комплекса е издигнат паркинг, от улицата се влиза в ресторант – изложба от светлина, музика, камина, към стълбите и асансьора води мини атриум.

На разгъната застроена повърхност от 2500 квадратни метра са ситуирани хотелските стаи, студио, президентски апартамент, лятна градина, ресторант, под земята гараж за 15 автомобила, специфични пространства за разкрасяващи процедури – фризьорски стол, масажен кабинет и други обслужващи пространства.

Фоайето впечатлява със актуалната визия, закодирана в обзавеждането. Фокусна точка в това вътрешно пространство е камината, която внася автентичен уют, топлота, сексапил, събира функционалност и хубав дизайн. Друг акцент в интериора е роялът, на който е отредено особено място в северната част.

Ресторантът на хотела ще бъде наложителна спирка за ценителите на европейската кухня. " Nobel by Chef Shishkov " ще бъде сцена на същински кулинарни прекарвания.

На 2, 3,4 и 5 етаж са хотелските стаи. Те са решени в сребро и злато – като място, предопределено за отмора, е планувано да бъде задоволително уютно за спокоен сън. Затова в дизайна на спалните са употребявани деликатни бежови нюанси и бяло в композиция с спестовно декорирани стени и осветителни тела в сходен жанр, огледални порти. Баните към стаите следват главната цветова идея на дизайна на стаите, изпълнени с италиански материали, които се отличават с високо качество и елегантни линии. Това прави хотела подобаващ както за бизнес пътешестване, по този начин и за наслаждение и фамилна разходка, тъй като съчетава комфортът на умерено място за настаняване с удобството на директния достъп до градския център.

Собственикът е прочут колекционер на изкуство и фоайето на хотела ще се трансформира в дом за картините на някои от най-големите български художници.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР