Нов анализ на Международната агенция по енергетика (МАЕ) показва, че

...
Нов анализ на Международната агенция по енергетика (МАЕ) показва, че
Коментари Харесай

Обрат в енергетиката през 2025 година

Нов разбор на Международната организация по енергетика (МАЕ) демонстрира, че до 2025 година международният енергиен бранш ще доближи сериозна точка. По това време възобновимата сила ще стартира да господства в международното произвеждане, което ще подчертае упадъка на изкопаемите сили.

Данните от последните години демонстрират, че растежът на доставките на сила от възобновими източници изпреварва растежа на производството на сила от изкопаеми горива. През идващите няколко години съвсем всички нови доставки на електрическа енергия в света ще се реализират от възобновими източници и нуклеарна сила, което ще има удобно влияние върху климата - ще се лимитират излъчванията и замърсяването.
-->
До 2025 година безвъглеродната сила ще задоволява над 90% от новото търсене на електрическа енергия в света. По-голямата част от тази сила ще идва от възобновими източници, в това число слънчева, вятърна и водна сила. Ядрената сила, която краткотрайно се счита за чиста, също ще способства, само че съгласно анализаторите нуклеарният подем ще бъде относително непретенциозен. Въпреки това всички дружно ще доведат до преломна точка в енергетиката и до уверено " позеленяване " на енергийния бранш.

Емисиите на въглероден диоксид ще доближат своя връх през 2022 година, счита МАЕ, само че по-късно броят им ще доближи плато и ще стартира да понижава. " Близо сме до сериозна точка за излъчванията в енергийния бранш ", съобщи изпълнителният шеф на МАЕ Фатих Бирол в известие за медиите през днешния ден.

Всъщност анализаторите на МАЕ чакат до 2025 година възобновимите източници да съставляват 35% от международното произвеждане на електрическа енергия. Делът на въглищата в производството на електрическа енергия ще спадне до 33%. Природният газ ще резервира каузи си в производството на електрическа енергия на равнище от 20%, а нуклеарната сила ще усили каузи си до 10%.

Експертите акцентират, че световното изменение на климата към този момент оказва негативно влияние върху производството на електрическа енергия, като постанова понижаване на доставките на вятърна и водна сила, както и попречва производството на нуклеарна сила заради намаляването на водните запаси. Всичко това приказва за възходяща взаимозависимост от природата и постанова по-сериозен взор към намаляването на производството на сила от изкопаеми горива. Според МАЕ е жизненоважно международната система за произвеждане на електрическа енергия да стане по-устойчива и по-чиста, за което няма две отзиви.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР