Носителят на Златната топка за най-добър футболист в Европа Кристиано

...
Носителят на Златната топка за най-добър футболист в Европа Кристиано
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо счупи нови рекорди в Шампионската лига

Носителят на „ Златната топка ” за най-хубав футболист в Европа Кристиано Роналдо сложи нови върхове в Шампионската лига. 33-годишният португалец бе в основата на снощния триумф на „ Реал ” (Мадрид) с 3:0 като посетител против „ Ювентус ” в първи мач от 1/4-финалите. Нападателят вкара два гола и подаде за третия, като второто му попадение със задна ножица бе същински шедьовър.

Роналдо се трансформира в първия футболист, разписвал се в 10 следващи мача в най-престижния европейски клубен шампионат. Кристиано е и играчът с най-вече попадения на 1/4-финалната фаза в историята - 22. Той усили и върха за най-вече голове в Шампионската лига, като към този момент има 119.

Също по този начин, с 9-ия си гол в общо 6 мача против „ Ювентус ” CR7 записа името си в аналите на шампионат, защото никой различен футболист не е отбелязвал повече попадения против един противник в конкуренцията.

Освен това във вторник вечер Роналдо вкара и най-ранния гол в кариерата си в ШЛ. Той даде задатък на мадридчани в Торино след единствено 2:47 мин. игра.

С 38 гола във всички шампионати досега през сезона Кристиано е играчът с най-вече попадения измежду футболистите в шампионатите от Топ5 на Европа.

Следващият мач на Роналдо в ШЛ ще бъде под №150 за него в шампионата, а португалецът към този момент има 14 гола в Шампионската лига този сезон и е единствено на 3 попадения от личния си връх за най-вече голове в един сезон в конкуренцията (сезон 2013/2014).

Реваншът сред „ Реал ” и „ Юве ” е в Мадрид на 11 април.

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР