Носителят на цели шест големи кристални глобуси за шампион в

...
Носителят на цели шест големи кристални глобуси за шампион в
Коментари Харесай

Ски звездата Хиршер обяви кога се завръща на пистата

Носителят на цели шест огромни кристални глобуси за първенец в Световната купа по ски алпийски дисциплини Марсел Хиршер разгласи, че задачата му е да се завърне на пистата при започване на месец януари 2018 година. Както е известно, 28-годишната австрийска звезда в ските счупи левия си гален на глетчера Мьолталер по време на първия подготвителен ден на сняг от предсезонната си подготовка.

“Целта е януари. След премахването на гипса ми е доста по-лесно да упражнявам и го върша безспирно във фитнеса. Доволен съм от възстановителния развой до момента, най-лошото беше в първите няколко седмици. Постоянно левитирах сред благополучие и отчаяние”, изясни самият Хиршер, за който не е ясно дали ще се завърне във върхова форма освен в Световната купа, само че и в Зимните олимпийски игри 2018.



Също по този начин Хиршер предвижда, че ще се нуждае от към 25 дни единствено с цел да се нагоди към новите ски, които ще се употребяват през идния сезон. Според новите правила на Международната федерация по ски (ФИС) уредите за великански слалом са към този момент с радиус от 30 метра, вместо от 35.

Новият сезон в алпийските ски стартира по традиция с великански слалом при дамите и мъжете в австрийския зимен център Зьолден на 28 и 29 октомври надлежно. Хиршер ще бъде на линия най-вероятно за началото на идната година, когато зимният кортеж се мести на територията на Съединени американски щати и на Канада.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР