Носителят на Шампионската лига Манчестър Сити ще се опита за

...
Носителят на Шампионската лига Манчестър Сити ще се опита за
Коментари Харесай

Манчестър Сити с втори опит да спечели трофей през този сезон

Носителят на Шампионската лига Манчестър Сити ще се опита за повторно да завоюва трофей през този сезон през днешния ден. Тимът ще играе против спечелилия в Лига Европа Севиля във финала за Суперкупата на Европа. Двубоят ще се играе през днешния ден от 22:00ч. на стадион " Георгиос Караискакис " в Пирея
Прочетете още
Сити загуби първия край за този сезон против Арсенал в борбата за Къмюнити шийлд - Суперкупата на Англия след осъществяване на дузпи. 

Сега англичаните са окуражени да завоюват първи трофей за новия сезон. През предходната акция отборът направи требъл - за първи път победи с Шампионската лига, взе шампионата и ФА Къп в Англия. 

Във финала в Шампионската лига Сити победи с 1:0 Интер.

Севиля пък направи ужасяващ сезон, само че още веднъж завоюва Лига Европа за рекордния 7-ми път. Испанците победиха след дузпи Рома във финала на шампионата и това обезпечи на отбора непосредствено влизане в групите на Шампионската лига и край за Суперкупата на Европа. 

През уикенда Сити стартира вихрено и победи с 3:0 новака Бърнли в първия кръг за новия сезон във Висшата лига, а Севиля загуби вкъщи с 1:2 от Валенсия в първия кръг на новия сезон в Ла Лига. 

Това ще е пети конфликт сред двата тима в публична среща. 

През сезон 2015-2016 двата отбора са в групите на Шампионска лига, а Сити побеждава с 3:1 в Испания и с 2:1 в Англия.

През предишния сезон двата тима още веднъж бяха в групите на Шампионската лига, а Сити беше още по-убедителен. Англичаните победиха с 3:1 като хазаин и с 4:0 като посетител. 

За Сити това е първо присъединяване във финала за Суперкупата, а за Севиля е седмо. Тимът е триумфирал единствено един път с трофея през 2006-та година, когато победи във финала Барселона с 3:0. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР