Носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер

...
Носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер
Коментари Харесай

Федерер направи нова крачка към титла №100

Носителят на рекордните 20 трофеи от “Големия шлем” Роджър Федерер се класира за полуфиналите на шампионата в Дубай. Пресладващият купа №100 в кариерата си швейцарец надделя със 7:6 (6), 6:4 на 1/4-финалите унгареца Мартон Фучович, финалист от Sofia Open 2019. Двубоят продължи 1 час и 56 минути и това е втора победа за 37-годишния Федерер против унгареца, откакто швейцарецът го победи в три сета на Australian Open 2018.

В първия сет през днешния ден имаше единствено една точказ а пробив и тя бе за Фучович - още в първия гейм. Федерер я отрази, а по-късно двамата изиграха доста забавен тайбрек, в който унгарецът пропусна два сетбола при 6:4 и в последна сметка Федерер го измъкна с 8:6. Във втория сет седемкратният първенец в Дубай Федерер направи ранен пробив и поведе с 2:0, само че Фучович бързо го върна и излезе напред при 3:2.
FEDERER MAKES THE FINAL 4

The quest for titles is alive for @rogerfederer!

The seven-time champion defeats Marton Fucsovics to make the @DDFTennis semi-finals!

: @TennisTV pic.twitter.com/CUXgFTvJGr
— ATP Tour (@ATP_Tour) February 28, 2019 В осмия гейм швейцарецът отрази брейкпойнт, а по-късно двамата “се захапаха здраво” в маратонски девети гейм, в който Федерер съумя да осъществя брейк чак с петата си точка за пробив. след това Федерер постави точка на разногласието благодарение на своя начален удар и се класира за полуфиналите, където ще играе с спечелилия от дуела сред хърватина Борна Чорич (№6 в схемата) и Николоз Басилашвили (Грузия). В другия полуфинал противници са Гаел Монфис (Франция) и №5 Стефанос Циципас (Гърция), които направиха трогателен дуел между тях в София по-рано този месец.
Ако победи в Дубай тази година, това ще бъде четвъртият шампионат, в който Федерер ще има 8 или повече трофеи. Швейцарецът има по 9 трофеи в родния си Базел и в Хале, както и рекордните за всички времена 8 трофея на “Уимбълдън”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР