Носителят на наградата за най-добър сценарий от фестивала в Кан

...
Носителят на наградата за най-добър сценарий от фестивала в Кан
Коментари Харесай

`Щастливият Лазаро` на Аличе Рорвахер идва на София Филм Фест през март

Носителят на премията за най-хубав сюжет от фестивала в Кан 2018 ще допре всички фенове до магическия натурализъм, трансформирал се в запазена марка на филмите на италианката Аличе Рорвахер.

Името на надарената режисьорка е познато на българските киномани от София Филм Фест 2015, когато тя показа у нас предходния си филм - „ Чудесата ”, обиколил триумфално едни от най-престижните фестивали по света.

Рорвахер е родена през 1981 година във Фиезоле. Учи в Торино и Лисабон. Работила е в документалното кино като монтажист и режисьор. Първият ѝ игрален филм „ Corpo celeste ” е показан през 2011 година в Кан и получава номинация за „ Златна камера ”, а по-късно е показан на 15 авторитетни кино конгреси по света.

Най-новият ѝ филм „ Щастливият Лазаро ” още веднъж разкрива гения на Рорвахер като сценарист и режисьор да съчетава безапелационно и очарователно естетиката, която следва традицията на неореализма, с детайли, присъщи на нейния авторски почерк, по самобитен италиански фасон.

Сюжетът наблюдава срещата сред наивното и добросърдечно момче Лазаро и Танкреди – млад аристократ с богато въображение, които живеят в изолираното и доста оскъдно селце Инвиолата.

Тази история е за странното партньорство сред двамата, трансформирало се в скъпо другарство, което ще преведе Лазаро през времето в търсене на Танкреди. А когато за първи път той попада в огромния град, Лазаро припомня на парченце от предишното, изгубено в модерния свят…

„ Щастливият Лазаро ” e превъзходна италианска драма със мощни духовни послания, която медитира върху състраданието, доверието и безкористността “, възкликва за кино лентата Виктор Фрага от dmovies.org след срещата си с творбата на Рорвахер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР