Носителят на наградата „Певец на годината 2021“ Валентин Велчев изненада

...
Носителят на наградата „Певец на годината 2021“ Валентин Велчев изненада
Коментари Харесай

Валентин Велчев с песен от министър на културата

Носителят на премията „ Певец на годината 2021 “ Валентин Велчев изненада феновете си с нова ария и видеоклип. Тя е дело на огромния ни композитор проф. Георги Костов, някогашен министър на културата и дълготраен ректор на Музикалната академия, по стихове на Иван Тенев и аранжимент на Пламен Велинов. „ Музикантът “ е осъществен с поддръжката на Национален фонд „ Култура “. Това е втората поп ария на любимеца от „ Пирин Фолк “, който до момента се изявява във фолклорния род с авторските песни „ Пирински орли “, „ Благословен “, „ Ванга “, „ Коледно хоро “, „ От Враца до Дунава “, „ Татковина “ и „ Наздраве “. На рождения си ден на 1 април т.г. изпълнителят дебютира в естрадния род с „ Мамо “.

Ето по какъв начин и самият Валентин Велчев показа новия си план на страницата си във фейсбук:

„ На днешния Международен ден на музиката преди година си харесах във фейсбука на Агент Тенев това стихотворение. След като той се съгласи да опитаме да го превърнем в ария, от екипа ми поканиха да напише музиката огромния ни композитор проф. Георги Костов (дългогодишен ректор на Музикалната академия и някогашен министър на културата, създател на знаковите шлагери "Да те копнея " на Сигнал и "Без радио не мога " на Лили Иванова). Малко след 80-годишния си празник, Маестрото изпрати партитурата, която е написал върху нотни листове на Бетовен, останали му подарък от неговия преподавател Панчо Владигеров.

С предизвикването да облече изящната мелодия в подобаващата инструментална дреха се зае Пламен Велинов, с който направихме две от най-успешните ни песни #Мамо и #ОтВрацаДоДунава. В записа и видеото се включи цигуларят Петър Владимиров, който е свирил на Детската Евровизия в София и е взел участие във кино лентата на режисьора Ефемия Фард "Смешният съд” (The Supreme Court). Клипът е дело на екипа, с който снимахме последните ми два плана - #Наздраве и #Мамо - Чавдар Калдиев, Лео Богдановски и Радослав Кръстев. На всички тях огромно благодаря от сърце, както и на Национален фонд „ Култура “ за поддръжката при реализацията на #Музикантът!

Посвещавам песента на юбилеите на Георги Костов, номиниран от Българска академия на науките към този момент за учен и Иван Тенев, който преди дни получи почетния знак на Президента на Република България! Честит празник и дано #Музикантът ви носи повече положително въодушевление! “. „ Музикантът “ към този момент е разполагаем във всички стрийминг платформи като iTunes, Spotify, Tidal, Deezer и други, а видеоклипът – в формалния му канал в YouTube – Валентин Велчев Мюзик.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР