Носителят на купа "Странджа" 2018 Петър Белберов загуби финала в

...
Носителят на купа "Странджа" 2018 Петър Белберов загуби финала в
Коментари Харесай

Петър Белберов загуби финала при най-тежките на Странджа

Носителят на купа "Странджа " 2018 Петър Белберов загуби финала в свръхтежка категория в последния мач от 6-ия спортен ден на интернационалния боксов шампионат "Странджа " пред многочислена и неспираща да го поддържа аудитория. Българинът отстъпи с единомислещо съдийско решение на младия и напредващ американец Ричард Торес-младши - 26-30, 27-30, 27-30, 27-30, 27-30, чийто по-агресивен метод очевидно повече се хареса на съдиите.

В първия рунд американецът се опитваше с ниски офанзиви да търси тялото на Белберов, който имаше преимущество в ръстово отношение и предпочиташе да изчаква офанзивите на съперника. Той разпали многочислените си фенове по трибуните с ляво кроше, само че състезание имаше и на трибуните, откакто бъгларските почитатели и американските състезатели се надвикваха между тях, създавайки отлична атмосфера за последния дуел на "Странджа " 2019.

Във втората част Торес опитваше от близка отдалеченост да надиграе Петър, който постоянно трябваше да се отбранява наоколо до въжетата, само че не спираше да дебне за контриращо дясно кроше. Към края на частта водещият ляв прав на Белберов му вършеше отлична работа, а той приключи с десен крос за наслаждение на публиката. Тактиката и на двамата остана същата за последните 3 минути, като се впускаха в замени, само че очевидно непрекъснатото стъпване напред на Торес се е харесало повече на съдиите, които отсъдиха единомислещо в интерес на американеца.

Съперникът на Белберов на финала е изгряващата звезда на американския бокс - 19-годишният Ричард Торес-младши, който е повторен републикански първенец на Съединени американски щати и бронзов медалист от СП за юноши 2016, като се боксира с противоположен гард.

В първия си дуел пред екзалтирана своя агитка Белберов откри акцията си в "Странджа " с упех с 4-1 съдийски гласа против украинеца Виктор Вихрист. В неделя точно на 29-ия си рожден ден Петър реализира една от най-престижните победи в кариерата си над сребърния медалист от Световното състезание Камшибек Кункабаев, още веднъж пред шумна своя агитка. На полуфиналите Белберов не остави шансове на хърватина Лука Пратлячич - единомислещо решение в негова изгода.

Петър Белберов стартира да тренира бокс любителски на 14-годишна възраст, а чак на 20 се пуска в надпревари. Миналата година той освен завоюва купа "Странджа ", само че реализира победа във финала на свръхтежка категория против арменеца Гюрген Ховнанисян (4-1 съдийски гласа) с раздрани мускулни нишки на десния си бицепс. Това бе третият му следващ успех в дивизията на "Странджа " и първа купа, макар че получава травмата още преди полуфиналния си дуел. През 2015-а печели бронз на Европейското състезание в Самоков, а през 2017 година дебютира с победа в полупрофесионалните серии на АИБА - World Series of Boxing.

Юбилейното 70-о издание на най-стария интернационален шампионат "Странджа " се организира сред 14 и 19 февруари в столичната зала "София ". Над 190-има боксьори и 100 боксьорки от 39 страни на пет континента се включиха в влиятелната конкуренция, като България е показана от 19-има мъже и 12 дами.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР