Носителят на КЕШ с Ливърпул за 1984 г. Майкъл Робинсън

...
Носителят на КЕШ с Ливърпул за 1984 г. Майкъл Робинсън
Коментари Харесай

Отчайваща новина за бивш нападател на Ливърпул

Носителят на КЕШ с Ливърпул за 1984 година Майкъл Робинсън разкри ужасяваща вест. 60-годишният някогашен нападател разгласи в предаването „ Ла Вентана “ по радио „ Кадена Сер “, че има нелечим рак. Той е научил неприятната новина на 30 октомври, само че едвам в този момент разкри за борбата, която води.

Бившият национал на Северна Ирландия изясни, че вдъхне кураж и на другите, които се борят с заболяването. Самият той няма желание да се предава. Робинсън отишъл на обзор поради бучка под мишницата, а се оказало, че става дума за злокачествена меланома в напреднал стадии и с голям брой метастази. Лекарите били безапелационни, че няма лекуване за болестта му.

" На 30 октомври отидох на доктор поради бучка под мишницата. Той ми я в профил и сподели, че има доста неприятни вести за мен. Каза ми, че е меланома, а тя нормално се появява по кожата. Оказа се, че е метастаза. Лекарят ми сподели: " Имаш рак от този тип, за който няма лекуване и е в напреднал етап. " Бях шокиран, няколко дни не знаех къде се намирам, коя дата беше ", изясни някогашният нападател.

" Мислех си, че всичко е просто неприятен сън. Че ще се събудя и лекарят ще ми каже, че просто са се объркали. Един ден просто седях, пиех бира и си споделих, че не мога да не преставам по този начин. Че мога да избера по какъв начин да пребивавам живота си. Не желая фамилията ми да приказва за Майкъл преди заболяването и за Майкъл след нея. Затова ще се боря. Моят онколог е доста добър в имунотерапията и избавя голям брой животи. Научих доста за себе си в тази борба, а е явно, че този човек ще избави и моя живот, с изключение на на всички останали ", съобщи Майкъл Робинсън.

През кариерата си, траяла от 1975 до 1989 година, северноирландецът играе за Престън, Манчестър Сити, Брайтън, Ливърпул, КПР и Осасуна. С Ливърпул печели шампионската купа, Купата на Лигата и КЕШ през 1984 година След като завършва с футбола, той остава да живее в Испания.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР