Носителят на 23 титли от турнирите от Големия шлем Новак

...
Носителят на 23 титли от турнирите от Големия шлем Новак
Коментари Харесай

Новак Джокович продължава към третия кръг на US Open, Стефанос Циципас отпадна

Носителят на 23 трофеи от шампионатите от Големия шлем Новак Джокович се класира с лекост за третия кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис при мъжете.

В мач от втория кръг сърбинът завоюва с 6:4, 6:1, 6:1 против испанеца Бернабе Сапата Мирайес за 2 часа и 2 минути.

Въпреки изразителното цифрово преимущество на поставения под №2 в схемата Джокович, Сапата Мирайес съумя да направи мача равносилен в дълги интервали от срещата и да накара именития си конкурент да се труди за съвсем всяка точка. Испанецът пропусна два брейкбола още във втория гейм на мача, както и още на два пъти по два брейкбола при започване на третия сет. Най-безпроблемен за Джокович беше вторият сет на мача, в който той се наложи единствено за 34 минути.

За Джокович, който е троент първенец в Ню Йорк, това бе победа №83 на Откритото състезание на Съединени американски щати и по този начин той доближи до третия кръг на шампионата за 17-и път при 17-ото си присъединяване.

В идващия кръг той ще играе със сънародника си Ласло Джере, който записва експресна победа с 6:1, 6:2, 6:3 за 95 минути над французина Юго Гастон.

Novak being Novak.
— US Open Tennis (@usopen)

От Откритото състезание на Съединени американски щати обаче отпадна поставеният под №7 Стефанос Циципас. Гъркът загуби с 5:7, 7:6(2), 7:6(5), 6:7(6), 3:6 от швейцареца Доминик Щрикер след 4:10 часа игра.

Циципас сервираше за спечелването на мача при 5:3 гейма в четвъртия сет, само че се пропука и по-късно Щрикер не изпусна кацналото на рамото му пиленце.

За 21-годишния Щрикер това е първо присъединяване на Откритото състезание на Съединени американски щати и първо класиране за третия кръг на шампионат от Големия шлем.

В идващия кръг швейцарецът, който е №128 в света и мина през квалификациите на шампионата, ще играе с спечелилия от двойката сред французина Бенжамен Бонзи и американеца Кристофър Юбанкс.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР