Носителката на титлата Мисис Баба“ Ванина Христова категорично заявява, че

...
Носителката на титлата Мисис Баба“ Ванина Христова категорично заявява, че
Коментари Харесай

Мистър Дядо и Мисис Баба: Годините са просто число

Носителката на купата " Мисис Баба “ Ванина Христова изрично декларира, че баба могат да я назовават единствено нейните внуци. С усмивка си спомня, че когато научава, че ще става баба за първи път, си мислела, че няма да разреши даже на внучка си да я назовава " бабо “.

" Бях единствено на 44, когато се роди първородната ми внучка, кръстена е на мен - Ванина. Тогава си споделих, че " баба “ няма да ме назовава, аз не се усещах по този начин. Но когато го чух от нейната уста, то беше толкоз благо, разбрах, че това е една от най-сладките думи. Но въпреки всичко дано не забравяме, че аз съм баба единствено за моите внуци “, с усмивка искрено споделя Ванина. И прибавя, че не разрешава на никого да я съпоставя с баба.

Освен Ванина Мисис Баба има още две внучета -  Магдалино, на 10 години, и Ивона, на 8 години. 

" Ивона е доста темпераментна, тя даже ми даваше препоръки по какъв начин да дефилирам на сцената. Тренира съвременни танци и беше мой преподавател. За разлика от мен тя няма никакво терзание от камерите и доста ми помагаше “, споделя тя. По време на самия конкурс Ивона е компактно до баба си, дружно с майка си. Именно тя й оказва помощ във втория тур, където демонстрират най-голямото занимание на Ванина, а точно да шие гоблени. В сбирката й има над 20 гоблена.  Запалва се по бродирането преди 40 години.

" Приеха ме по неотложност за задържане със сина ми в болница. Тогава вуйна ми ми сподели. Имам доста гоблени, в този момент съм спряла да шия по ред аргументи, само че всички, които съм направила, са рамкирани и имат своето място в дома ми “, споделя Ванина. Освен шиенето на гоблени специалитетът на Мисис Баба са погачите. Няма празник, на който да се събира цялото семейство и на масата да не участва погачата на Ванина.

" Внуците не са имали интерес да ги науча да месят, само че дребната ми внучка си пада по кулинарията, с майка си непрекъснато подготвят някакви сладкиши “, споделя Ванина. Самата тя е фен кулинар и харесва да подготвя обичайната българска кухня. Мисли, че това се предава по завещание, тъй като майка й била доста добра зад печката. Въпреки че е съвременна жена, Мисис Баба признава, че не е любителка на гурме кухнята.

Явява се на състезанието, с цел да покаже, че актуалната баба не носи кърпа, не плете терлици и не седи единствено зад печката. На 59 години продължава да е дейна и жизнерадостна жена, тъй като има вяра, че за фантазиите няма възраст и прибавя: " Мечтите са изцяло безвъзмездни, не спирайте да ги вършиме “.

По обучение е строителен механик, приключила е архитектура и вътрешен дизайн, само че в никакъв случай не е работила по тази компетентност.

Жени се малко откакто приключва гимназия, а на 19 към този момент е майка. " Завърших задочно след раждането на децата. Не скърбя, че рано станах майка, нито че се омъжих “, споделя тя. Когато е напълно млада обаче, остава вдовица. " Мъжът ми умря, когато беше единствено на 37 години, това беше огромен стрес и удар в живота. Отгледах децата си благодарение на майка ми, която беше до мен от самото начало, и до момента в който учех, свекърва ми също. И по този начин животът си тече “, споделя Ванина.

В момента работи като пиар в частна компания. Харесва живота си. Сега, когато е отгледала децата си и внуците й са към този момент огромни, може да си разреши да отдели време за себе си. Спряла е шиенето на гоблени и се отдава на пътешествия.

Ванина признава, че от дребна е флиртаджийка. " Грижа се за външния си тип от дребна, постоянно съм употребила хубава козметика “, споделя тя. Смята, че в случай че човек трансформира грижата в рутина, може да забави годините. Прическата си прави сама, въпреки че посещава коафьор всеки месец за багра. На козметик не върви, грижи се за кожата си с хубава козметика. Обожава хубавия маникюр, по тази причина постоянно го поддържа. " Слагала съм си няколко пъти ботокс, само че нямам филъри и никакви други корекции “, изяснява Ванина.

Валери Станев пред " Телеграф “: Искам да бъда супердядо

Валери Станев завоюва наградата " Мистър Дядо “, като безусловно отвя конкуренцията. Конкурсът за него е едно обикновено продължение на нещата.

" Реших, че откакто съм дядо, е добре да бъда супердядо “, и безусловно отвява всяка една конкуренция по пътя си до короната. На 57 години той е дядо на две внучета.

" Първо се роди Валерия, тя е на 1 година и е щерка на сина ми, по-късно се роди и Симеон на щерка ми. Имат разлика към месец. В една година станах два пъти дядо “, с усмивка споделя Валери.

В никакъв случай новината, че ще има внуци, не го е предиздвикала да се усеща възрастен. Напротив, с огромно неспокойствие чакал този миг.

" Аз даже давах напън, синът ми и приятелката му имаха дълга връзка към 6 години и аз му споделях – хайде, време е “, споделя Валери. Така се появява и дребната Валерия. В момента дядо, наследник и внуче живеят под един покрив и както самият Валери дефинира, вършат го в цялостна естетика.

" Ако се наложи да я виждам, мога, оставяли са я, обичам да я храня. Мога да променям пелени, да я окъпвам, въпреки всичко съм го правил и за моите деца. Но разбрах, че човек би трябвало да гледа деца като е по-млад, като има повече самообладание за това “, споделя гордият дядо. За дребната Валерия главно се грижи майка й, а дядото идва на помощ, когато е наложително. Като преди време, когато щерка му оставя Симеон, с цел да замине на отмора, и той се озовава с две бебета в ръце.

Сега избира да обръща внимание на себе си. Запален е по фитнеса и няма ден, в който да пропуща подготовка. Влиза в залата, когато е на 42 години. " Аз съм креативен човек, одобрявам да пиша, да рисувам, спортът беше нещо за мен неразбираемо. Когато синът ми беше младеж, ме вкара в залата, около него двамата почнахме да упражняваме и по този начин към този момент толкоз години, даже и в този момент отново упражняваме дружно “, споделя Валери. Обръща внимание на тялото си, а то му се отблагодарява с резултати. И през днешния ден Валери може да се похвали с форми, на които доста 20-годишни могат единствено да се възхищават и завиждат. Разбира се, те са резултат от сериозна работа, дисциплинираност, непрекъснати тренировки и храна. Годините за него са единствено едно число, избира да отделя внимание на това по какъв начин ги изживява, а не какъв брой са. И изрично декларира, че за фантазиите няма възраст. Пожелава си единствено да има задоволително време, с цел да успее да реализира всичките.

Завършил е Средното художествено учебно заведение в Смолян, самичък прави костюма си за финала на състезанието. Творческа персона е освен по специалност, само че и по предопределение. Умее да прави всевъзможни неща, а в последно време създава цветя от разтегателна хартия и бонбони. " Стават страхотни за дарове, върша и кошница към тях, може да се постави и бутилка “, с усмивка изяснява Валери. Дипломирал се в учебно заведение с неповторимо пано за стена, написа " Телеграф ".

" Направих план, всичко е авторско и го изтъках на стан, два метра и нещо на 3 м “, с горделивост изяснява той. След завършването работи за малко в цех за трикотаж в Плевен, по-късно се мести в завод за мъжко облекло и дълго време крои съвременни и елегантни костюми.

Споделя обаче, че е човек на измененията, сега, в който усети, че една работа му тежи, е подготвен да направи смяна и скача в нея с цялостни сили.

Така попада в малкия екран в Плевен, където над 10 години работи като ефирен водещ и публицист. Когато малкия екран затваря порти, е поканен от различен канал в София и по този начин се мести в столицата. В един миг обаче се постанова да стартира още една работа и по този начин попада на напълно друга, изцяло друга сфера. Само след две изявленията е назначен за защита в кaзино. Дългите нощни смени му дават поле за изява и той стартира да обмисля сюжет за книга. " Книгата е измислена, само че би трябвало да остане време, с цел да я напиша, и доста се надявам това да стане още тази година “, споделя Валери.

Носителят на купата " Мистър Дядо “ самичък оформя брадата си на всеки 4 дни. Според него положителният външен тип изисква поддръжка и няма нищо неприятно в това да си суетлив. " Суетата е нещо, което даже те прави доста по-прецизен въобще в живота “. Съвременният дядо употребява козметика, през лятото се епилира и наложително е на коафьор най-малко един път в седмицата. Винаги деликатно избира облеклата си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР