Носителката на Оскар Холи Бери ще бъде почетена с приза

...
Носителката на Оскар Холи Бери ще бъде почетена с приза
Коментари Харесай

Холи Бери е първата афроамериканка, носителка на приза Икона

Носителката на " Оскар " Холи Бери ще бъде почетена с наградата " Икона " на идната гала за премиите " Изборът на публиката ", заяви Deadline.

Почетното отличие е самопризнание за приноса на Бери към киното и малкия екран. Наградата " Икона " ще бъде връчена на актрисата от Карди Би. Рапърката е изпълнителен продуцент на саундтрака към кино лентата " Bruised ", с който Холи Бери дебютира като режисьор.

Някогашното момиче на Бонд е четвъртата носителка на наградата " Икона " на премиите " Изборът на публиката " след Мелиса Маккарти (2018), Дженифър Анистън (2020) и Дженифър Лопес (2021).

Холи Бери е позната с функциите си във филми като " Бумеранг ", " Х-Мен ", " Не умирай през днешния ден ", " Жената котка ". Изпълнението ѝ в " Балът на чудовището " (2001) й носи " Оскар " за основна роля. Спечелвайки статуетката, Бери става първата афроамериканка с премия на киноакадемията за най-хубава актриса и към момента е единствената й чернокожа носителка.

Наградите " Изборът на публиката " ще бъдат раздадени на 7 декември и ще бъдат излъчени онлайн от NBC и Е!, предава Българска телеграфна агенция. Отличията са единствените в Холивуд, които обгръщат киното, музиката и малкия екран и се дефинират напълно от публиката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР