Носителката на 23 титли от Големия шлем Серена Уилямс отпадна

...
Носителката на 23 титли от Големия шлем Серена Уилямс отпадна
Коментари Харесай

Шампионката от Индиън Уелс препречи пътя на Серена Уилямс още на старта в Маями

Носителката на 23 трофеи от Големия шлем Серена Уилямс отпадна още в първия кръг на шампионата в Маями. Тя загуби с 3:6, 2:6 от японката Наоми Осака, която преди дни завоюва купата в Индиън Уелс и се изкачи до 22-ото място в света.

Мачът пристигна в разгара на проблема със статута на Уилямс. Американката е непоставена, защото поради отсъствието си от тениса около бременността си и раждането на щерка си Алексис Олимпия загуби позиции и към този момент е 491-а в ранглистата на WTA.

Директорът на шампионата в Маями Джеймс Блейк съобщи преди дни, че това е наказване за Уилямс. Осемкратната шампионка в конкуренцията получи право да се състезава с помощта на уайлд кард.

Мачът стартира оспорвано, като американката имаше опция за пробив още първоначално, само че съперничката ѝ се отбрани. След 3:2 в интерес на Уилямс пристигна мощна серия на Осака, която я води до триумфа в сета.

Развоят се повтори и във втория сет. Японката още веднъж избави опция за пробив, след което с два пробива стигна до безапелационната победа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР