Нощта в Харков е преминала сравнително спокойно. Това каза проф.

...
Нощта в Харков е преминала сравнително спокойно. Това каза проф.
Коментари Харесай

Българин в Харков за бомбардировките: Семейство изгоря в колата си, жена загина в кухнята си

Нощта в Харков е минала относително умерено. Това сподели проф. Михаил Станчев.

„ Тази нощ беше безшумно. Бомбардировки имаше за малко в 05.00 ч. Вчера пострадаха 87 жилищни здания, починаха много хора, включително и 6 деца. Има случаи, когато хора излизат от бомбоубежищата да си вземат вода и умират. Едно семейство изгоря живо в колата. Друга жена беше уцелена от снаряд в кухнята си, остана без крайник и умря в болницата”, описа професорът.

По думите му към този момент има опити за бомбардиране на гражданската инфраструктура. Вчера удариха енергото. Днес ще опитам да изляза, въпреки че предизвестяват околните 3 дни да не излизаме, тъй като се чакат офанзиви от въздуха. Водата ни свърши. Ползваме от водопровода и преваряваме. Храната ще ни стигне за още седмица”, разясни Станчев.

Близо до полската граница към този момент няма ток. За това осведоми доцент Даниел Бенатов.

„ Намирам се на 5 км от полската граница в едно село при мои другари. От нощес нямаме ток. Нямаме информация за какво. Свързах се с другари в Киев. Казаха, че е било по-спокойно тази нощ. Няма особени вяра от договарянията. Ако руснаците влязат в Киев, ще стартират тежки бойни дейности. Ще се стигне до филантропична злополука. Време е НАТО да закрие небето над Украйна другояче скоро ще има риск и Полша да бъде ударена”, описа доцентът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР