Нощта срещу Богоявление се нарича Водокръщи или Водици (Йордановден, Богоявление).

...
Нощта срещу Богоявление се нарича Водокръщи или Водици (Йордановден, Богоявление).
Коментари Харесай

Срещу Водици е най-магичната нощ в годината! Какво точно се прави за сбъдване на желание?

Нощта против Богоявление се назовава Водокръщи или Водици (Йордановден, Богоявление). Определя се като една от най-магичните в цялата година.

Началото на празника Водици е от антични времена, даже още преди новата епоха. Той е обвързван с магическата, целебната мощ и вярата в очистителната сила на водата, както и на способността й „ да помни ”. Именно на Водици се прекланяме пред

животворящата същина на изворната вода.
Нейната памет е много архаично познание по нашите земи, а във всяко едно наричане нашите прародители са се уповавали точно на нея – наричали са я мъчна, здрава, мълчана, вречена, жива, пъстра, обичана, даже пробудена вода. И още нещо – старите ни праотци са вярвали, че тъкмо

 водици, светена вода, Богоявление, Йордановден

в среднощ на Богоявление водата стартира да сбъдва и „ да чува “!
водици, светена вода, Богоявление, ЙордановденКакво би трябвало да извършите довечера? Щом настане здрач на 5 декември, налейте вода в железен съд (котле). Изнесете водата в менчето (да не е пластмасов съд) на открито – на перваза на прозореца, на терасата или на двора. Хванете съда с две ръце, тъй че да се получи безконечен овал – сред водата и Вашето сърце и душа, в тази позиция останете притихнали, с цел да Ви „ усети “ водата.

Подишайте за минута въздуха на открито до момента в който държите менчето с водата. Първо

поздравете водата, а по-късно кажете своето име на глас.
Постойте още няколко секунди хванали металния съд с водата, след което оставете водата на открито, а Вие се приберете у дома. За броени часове под небето тя ще се пречисти и ще се „ измълчи “, както споделят старите хора.

водици, светена вода, Богоявление, ЙордановденМинута преди да стане среднощ излезте отново при водата. Именно преди настъпването на Водици нейната мощ става най-голяма. Пак хванете с две ръце съда, по-късно

изречете най-съкровеното си предпочитание на глас.
Това да се случи тъкмо в среднощ, след което замълчете и постойте още малко с водата. Опитайте се да си визиите Вашия живот, откакто желанието Ви бъде изпълнено. Гледайте във водата и се постарайте „ да видите “ точно тази картина в нея. След което гласно кажете най-силното и антично наричане:

Нека РЕЧЕНОТО тази нощ ДА БЪДЕ СТОРЕНО!
След това покрийте водата в съда с нова или прана светла забрадка (най-добре бяла) и влезте у дома.

На сутринта на Йордановден идете първо при водата. Измийте очите си с нея, а по-късно отпийте от Вашето СБЪДВАНЕ. Повторете с отпиването. Наведете лицето си над водата и й благодарете, а сетне я приберете. Използвайте я да наръсите дома си, да полеете цвете или да я изпиете на глътки цялата денем.

Водата се споделя НАРЕЧЕНА и ще носи цялата сила на Вашето предпочитание.
Нейната мощ е идентична с страстта, която сте вложили в среднощ в нея, както и с вярата в душата Ви.

Инфо: delo.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР