Носенето на защитна маска се превърна в наше ежедневие.Това е

...
Носенето на защитна маска се превърна в наше ежедневие.Това е
Коментари Харесай

Как да поддържаме кожата здрава под предпазната маска - slava.bg

Носенето на защитна маска се трансформира в наше всекидневие.

Това е мярка, която всеки би трябвало да съблюдава - единственото стеснение е взаимоотношението на плата с кожата. Материалът, употребен за изработката на аксесоара, в действителност няма значение тук - както памукът, вискозата, по този начин и полиестерът основават прочут „ парников резултат “.

Лицето страда от механичното търкане и неестественото задържане на топлота, тъй че даже кожата, която не е склонна към проблеми, е изложена на риск: нарушава се работата на мастните жлези, поврежда се текстурата и вследствие на това се появяват на недостатъци. Ето по какъв начин вярно да се грижим за лицето си, с цел да запазим хубостта му под защитната маска:
Общи правила за грижа

Отивате до магазина за 5 минути или изминавате няколко спирки с градския превоз - няма значение! Колкото и малко да сте носили маската, налага се кожата да бъде почистена по-късно.
След всяка разходка аксесоарът се изпира и глади с пара. Ако е за еднократна приложимост, го хвърляме в кошчето за отпадък.

Кремовете с деликатна консистенция основават предпазен пласт сред продукта и лицето.
“Гола кожа”. Струва си да се сведе до най-малко или изцяло да се изключи декоративната козметика от зоната под маската. За страдание освен плътните текстури могат да навредят. Леките, некомедогенни, без силикон артикули, под въздействието на висока мокрота също попадат в порите, провокирайки появяването на пъпки, черни точки и други

Грижа за суха и атопична кожа

Този вид кожи страдат от систематична дехидратация. В допълнение към климатизираните пространства, вентилацията, вятъра и слънцето, маската е същинско злополучие. Ако грижата за кожата ви преди се е състояла от хидратиращи артикули, умножете ги по две и прибавете освежаваща козметика.

Трябва да превърнете в табиет измиването на лицето с хидратираща пяна и пръскането със спрей, който да върне салдото на кожата, като тези на Lumene.

След това нанесете крем с хиалуронова киселина, който да задържа влагата за по-дълго време.

Преди да си легнете, не забравяйте да употребявате артикули със серамиди, които възвръщат хидролипидната преграда и отстраняват лющенето.

2-3 пъти седмично поглезете лицето си с подхранващи маски.

Грижа за мазна и проблематична кожа

Работата на мастните жлези на мазната и проблематична кожа по този начин или другояче е много интензивна, да не приказваме за „ парниковия резултат “, предизвикан от защитния аксесоар. Сигурни сме, че постоянно сте подготвени за компликации и сте въоръжени с разнородни помощни принадлежности, които оказват помощ в тежки обстановки. Каква е разликата сред карантинните грижи и нормалните?

Обикновеното разчистване на кожата тук няма да е задоволително. След премахване на примесите с почистващ артикул, незабавно използвайте спрей за контролиране на себума.
Дневната грижа не би била цялостна и без пробиотични кремове и бустери, които да успокоят епидермиса.
Ако се появят възпаления, комедони и акне, провеждайте вечерни ритуали с артикули на основата на салицилова киселина.
Вземете местни пачове, които ще ви оказват помощ бързо да се отървете от несъвършенствата.

Грижа за естествена до комбинирана кожа

Хората с този вид могат да следват нормалната си рутина. Необходими са някои напълно леки модификации.

След разчистване на себума и примесите използвайте спрейове с екстракти от цветя или билки.
Редовно прилагайте козметика с хиалуронова киселина.

Грижа за кожа, склонна към зачервяване

Маската има гибелен резултат върху девойките, чиято кожа е склонна към розацея. Дългото задържане на топлота в зоната е сигурен метод за прегряване на епидермиса. В резултат се появяват зачервявания и капиляри. Решението:

Заложете на артикули с успокояващо деяние. В състава търсете съставни елементи като амбофенол, витамин С, конски кестен, водорасли, боровинка, арника, глицин, фруктоза, колаген и витамин К.

Добавете капка масло от гроздови семки към козметиката за грижа за кожата, с цел да предотвратите видимостта на капилярите.

Можем напълно елементарно да се оправим със обстановката като следваме тези няколко съвета и нито една пъпка няма да ни изненада неприятно.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР