Носенето на маски може да намали до 30% честотата на

...
Носенето на маски може да намали до 30% честотата на
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Носенето на маски може да намали до една трета новозаразените

 Носенето на маски може да понижи до 30% честотата на новозаразените. Това са изводите на разбор, изработен в Канада от българин. Мерките, които има, са задоволителни. Трябва да бъдем рационални, с цел да ги съблюдаваме, защото това ще разреши да понижим скоростта на разпространяване ",  заяви пулмологът доктор Александър Симидчиев в ефира на " Здравей, България ".

Той  сподели, че сходно на проф. Асен Балтов, през главата му е минавала мисълта, че коронавирусът е основан в лабораторни условия.

" Нека се концентрираме върху нещата, които можем да променим. Дали е лабораторен вирус, или не, не можем да го променим. Можем да променим нашето държание – да вървим повече с маски, да съблюдаваме отдалеченост и да си мием повече ръцете. Тези неща са в границите на това, което всеки един от нас може да направи. Вместо да приказваме за неща, за които не знаем или не можем да променим ", моли пулмологът.

" За голямо страдание към този момент имаме четирицифрена численост на новооткрити. Добрата вест е, че процентът от тези, които влизат в болница от тази численост, е по-нисък, защото главната част на разпространяването е през учебните заведения, където има по-млади хора. Общата численост обаче е доста притеснителна. ", сподели още Симидчиев.

Той показа, че в Министерство на вътрешните работи болница ситуацията е по-спокойна, защото лечебното заведение е ведомствено. Той изрази голяма признателност към екипите, които се борят с ковид, за прецизното съблюдаване на протоколите.

" От февруари до момента опознахме по-добре вируса. Имаме протоколи, с които го лекуваме доста по-ефективно, заради което, макар че има повече бройки, част от хората не стигат до лечебни заведения. Трябва ни повече време, с цел да изследваме и въздействието на новите лекарства и имунизациите, за които се надяваме да могат да работят ", добави доктор Симидчиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР