Норвежката група LINK Mobiliy обяви, че е приключила придобиването на

...
Норвежката група LINK Mobiliy обяви, че е приключила придобиването на
Коментари Харесай

Voicecom вече е част от норвежката LINK Mobility Group

Норвежката група LINK Mobiliy разгласи, че е завършила придобиването на българската компания за мобилни известия Voicecom, като заплати за нея контрактуваната на 30 юни т.г. цена от 3,82 милиона евро.

Voicecom е един от водещите снабдители на мобилни услуги с добавена стойност в България с пазарен дял към 40%. „ Придобиването на българската компания е осъществено въз основата на контрактуваната стойност на предприятието от 3,82 млн. евро без задължения или кешови наличия “, изясняват от LINK Mobility. Корпоративната стойност на Voicecom е основана на облагата преди налози и амортизации EBITDA в размер на 683 хиляди евро, умножена по 6. Солидните парични наличия на LINK и сполучливото и сполучливото стартиране на облигации в размер на 50 млн. евро през февруари 2017 година обезпечават финансирането на транзакцията на 2 октомври т.г.

Заради засилената интензивност на LINK на пазара на мобилни услуги, компанията назначи неотдавна нов вицепрезидент – Сьорен Съндал. Той ще дава отговор точно за сливанията и придобиванията, както и за бизнес развиването на групата.

 Сьорен Съндал ще дава отговор сливанията и придобиванията, както и за бизнес развиването на групата LINK Mobility

Сьорен Съндал ще дава отговор сливанията и придобиванията, както и за бизнес развиването на групата LINK Mobility

Във връзка с придобиването на Voicecom основният изпълнителен шеф на LINK Арилд Хъстад съобщи, че е доста благополучен от придобиването на Voicecom, „ един от водещите снабдители на мобилни известия на българския пазар - пазар, който се развива доста бързо, с добър капацитет за повече от 7 милиона поданици. Търсенето на мобилни известия и мобилни решения се усилва бързо и ние имаме вяра, че българският пазар ще продължи да пораства бързо. Комбинирането на новаторските решения на LINK и Voicecom би трябвало да ни даде опция да укрепим позицията си на българския пазар “, добавя Хъстад.

Voicecom е основана през 2003 година и в софийския й офис работят 32 чиновници. За 2016 година компанията разгласи консолидирани доходи в размер на 4,4 млн. евро и облага EBITDA от.638 хиляди евро. Voicecom има директни връзки с трите огромни мобилни оператора в България и дава услуги на повече от 250 огромни и междинни предприятия. Освен доставка на мобилни известия, Voicecom предлага мултиканален достъп, билет система и други модерни решения.

„ Щастливи сме, че се причисляваме към LINK Mobility Group и ще ставаме част от водещ снабдител на този тип услуги в Европа. Като част от LINK Mobility ще увеличим нашите конкурентни преимущества, предоставяйки съобщителни артикули от ново потомство на българския пазар “, разяснява Иван Василев, СТО на Voicecom.

През 2017 година LINK съумя да стане водещият снабдител на мобилни известия в Европа. „ LINK счита, че когато се развиват нови приложения за известия като WhatsApp, Фейсбук Messenger, Snapchat, Viber, Гугъл RCS и други и тези канали стартират да се „ осребряват “ вложените в тях средства, LINK ще бъде натурален сътрудник в Европа в корпоративния сегмент по същия метод, по който операторите съумяха да осребрят SMS бизнеса посредством LINK и други определени сътрудници “, разясняват от норвежката компания във финансовия си отчет.

LINK Mobility Group e най-големият снабдител на мобилни решения за бизнеса в Северна Европа, в това число SMS шлюзове, мобилни заплащания, мобилни връзки, CRM бази данни и други LINK Mobility AS има към 200 чиновници в Норвегия, Швеция, Дания, Латвия и Естония. Освен това има офиси във Финландия, България, Германия и Испания, а общият оборот за 2016 година на цялата група е 924 млн. норвежки крони (малко под 99 млн. евро). Освен българската компания Voicecom през 2017 година LINK закупи испанската Global Messaging Solutions SL (GMS) за 14 млн. евро, следва привършване на договорката и за италианската TotalConnect, като контрактуваната цена е 2,475 млн. евро.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР