Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо за трети път стана световен шампион

...
Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо за трети път стана световен шампион
Коментари Харесай

Йоханес Тингес Бьо с трета световна титла в спринта, Владимир Илиев е 20-ти

Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо за трети път стана международен първенец в спринта на 10 км, откакто завоюва златния орден в дисциплината по време на Световното състезание по биатлон в Оберхоф, Германия.

По този метод 29-годишният биатлонист, който е и олимпийски първенец в дисциплината, повтори триумфите си от шампионата на планетата в Контиолахти през 2015 година и Йостерсунд през 2019 година.

Днес Йоханес Тингнес Бьо позволи една неточност в стрелбата си, само че все пак пресече финала с близо 15 секунди задатък пред своя по-голям брат Тарей, който пък смъкна и десетте цели.

Норвежкият успех бе допълнен от Стурла Холм Лагрейд, който с един пропуск сграбчи бронзовото отличие и Йоханес Дале, който с 9 от 10 се подреди четвърти в крайното нареждане.

Най-добре от българите в днешния спринт пък се показа Владимир Илиев, който с две неточности финишира на 20-та позиция на закъснение от 1:50 минути от спечелилия и на следващия ден ще го забележим и в преследването на 12.5 км, за което по право се класират най-хубавите 60 от спринта.

В същото време Антон Синапов позволи цели три неточности в стрелбата си от прави и остана едвам 79-ти. Третият ни представител в стартовия лист Благой Тодев пък въобще не потегли по трасето.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР