Норвежецът Йоханес Клаебо записа втора поредна победа във веригата Тур

...
Норвежецът Йоханес Клаебо записа втора поредна победа във веригата Тур
Коментари Харесай

Йоханес Клаебо с втора поредна победа в Тур дьо ски

Норвежецът Йоханес Клаебо записа втора поредна победа във веригата " Тур дьо ски ", част от Световната купа по ски тичане при мъжете.

Клаебо, който завоюва спринта в събота, с който бе даден старт на най-престижната част от сезона, дублира триумфа си във Вал Мюстаир (Швейцария) в днешния ден с успех в преследването на 10 километра типичен жанр.

26-годишният норвежец влезе в надпреварата с преднина от 10 секунди и нямаше никакви проблеми да я резервира. Той измина 10-километровата отдалеченост за 22:55 минути и по този начин записва 54-та самостоятелна победа в кариерата си в стартовете от Световната купа.

Втори на 10.2 секунди остана сънародникът му Пол Голберг. Норвежецът, който е водач в генералното класиране за Световната купа, потегли от девета позиция и с пасив от 37 секунди, само че с методично каране се изкачи до позиция на подиума. Той изпревари с фотофиниш италианеца Федерико Пелегрино, който остана трети със същото време.

Норвежците Симен Крюгер, Синдре Скар и Мартин Ниенгет допълниха топ 6 в класирането, като финишираха надлежно на 28, 29.6 и 33.4 секунди от времето на Клаебо.

В класирането за Световната купа отпред с 833 точки остава Голберг, а след шестата си победа през сезона Клаебо събра 732 точки, с които е втори. Трети в генералното класиране е Пелегрино с 601 точки

За Малката международна купа в отдалечените стартове още веднъж води Голберг с 528 точки точки, пред сънародниците си Ханс Холунд с 483 точки и Мартин Ниенгет с 461 точки. Клаебо е осми с 330 точки.

Веригата " Тур дьо ски " продължава във вторник със старта на 10 километра типичен жанр в Оберстдорф, Германия.


















16:00 01/01 18:30 01/01 21:45 01/01






























--> -->

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР