Норвегия ще подкрепи усилията за обучение на украински пилоти да

...
Норвегия ще подкрепи усилията за обучение на украински пилоти да
Коментари Харесай

И Норвегия се присъединява към желаната от Украйна “коалиция за Ф-16”

Норвегия ще поддържа напъните за образование на украински водачи да ръководят изтребители Ф-16, съобщи министърът на защитата Бьорн Арилд Грам, представен от УНИАН.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10582
Той уточнни, че скандинавската страна към момента не е решила дали да даде на Киев свои лични Ф-16, само че че държавното управление като цяло е позитивно настроено към самодейността за основаване на " коалиция за изтребители ". 

" Норвегия ще обмисли разнообразни способи за подкрепяне на образованието и подготовката на украинския личен състав за работа с изтребители Ф-16 ", уточни министърът.

След месеци на съмнение Съединените щати и съдружниците им най-сетне се съгласиха да доставят на Украйна бойни самолети, по-конкретно изтребители Ф-16, напомня УНИАН. Държавният департамент на Съединени американски щати акцентира, че смята даването на такива военни самолети на Украйна за приоритет и ще работи за постигането на тази цел през идващите месеци.

Нидерландия, Дания и Белгия се причислиха към самодейността на Англия, която първа съобщи подготвеност да насърчи " обединението на изтребителите ".

Остава открит въпросът по кое време тези самолети ще дойдат в Украйна. Въпреки че Военновъздушни сили настояват, че укранските водачи ще съумеят да научат да ръководят Ф-16 " за седмица ", доста специалисти показват, че образованието им може да се проточи до шест месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР