Норвегия предвижда разходи от 100 милиона евро в продължение на

...
Норвегия предвижда разходи от 100 милиона евро в продължение на
Коментари Харесай

Норвегия дава 100 млн. евро за борбата срещу сексуалното насилие

Норвегия планува разноски от 100 милиона евро в продължение на три години за битка със половото принуждение и насилието, учредено на междуполовата неравнопоставеност при филантропични рецесии, засягащ милиони.
"Сексуалното и обвързваното с половата неравнопоставеност принуждение унищожава хората, унищожава локалните общности и е извънредно мъчно да се поправят нанесените от него вреди ", сподели норвежкият външен министър Ине Ериксен Сорейде.
"Затова би трябвало да създадем повече, с цел да го предотвратим, " изясни Сорейде на откриването на интернационална конференция в Осло за повишение на информираността и средствата.
Богатата скандинавска страна дава обещание един милиард крони (102,5 милиона евро) сред 2019 и 2021 година, от които 350 милиона крона тази година.
Всяка трета жена в света е подложена на полово или обвързвано с пола принуждение в някакъв миг от живота си, настояват от Организация на обединените нации, събитие, което се изостря по време на филантропични рецесии.
В момента 140 милиона души са наранени от филантропични рецесии, в това число към 35 милиона дами и девойки в репродуктивна възраст.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР