Нормативният акт разрешава всичко - от повишаване на заплатите на

...
Нормативният акт разрешава всичко - от повишаване на заплатите на
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ прие рекорден бюджет за отбрана

Нормативният акт позволява всичко - от повишение на заплатите на военнослужещите - тази година то ще бъде 5,2 % - до закупуване на кораби, муниции и самолети, както и политики като ограничения за подкрепяне на Украйна и противопоставяне на Китай в Индо-тихоокеанския район.

Тазгодишният законопроект е дълъг близо 3100 страници и планува отпущането на рекордните 886 милиарда $, което е с 3 на 100 повече от предходната година. Това е с 45 милиарда $ повече от поисканата от държавното управление на президента Джо Байдън.


В гласуваните средства са планувани най-малко 800 млн. $ за спомагателна военна помощ за Украйна , както и редица ограничения за подсилване на съдействието с Тайван, като да вземем за пример милиарди долари за военна помощ за острова.

Текстът " ще подсигурява, че Америка ще може да удържи линията против Русия, ще се опълчи твърдо на Китайската комунистическа партия и ще подсигурява, че американската войска ще остане на модерно равнище когато и да е по целия свят ", съобщи водачът на болшинството в Сената Чък Шумър преди гласуването.

Сенатът утвърди нормативния акт с 87 срешу 13 гласа. Групата на гласувалите против отпущането на толкоз средства за защита сенатори представляваше комбинация от либерали, които поначало са срещу непрекъснатото повишаване на военния бюджет, и фискални консерватори, които желаят по-строг надзор върху разноските.

Преди това проектобюджета за защита утвърди и долната камара на Конгреса на Съединени американски щати Камарата на представителите.

Очаква се Камарата на представителите да одобри законопроекта за отбранителната политика още в края на тази седмица и да го изпрати в Белия дом, където президентът Джо Байдън ще го подпише.

Тъй като е една от дребното водещи законодателни рамки, които нормално биват одобрявани, Законът за упълномощаване на националната защита постоянно е употребен от законодателите като инструмент за редица начинания.

Тази година текстът планува и мярка, желана от мнозина републиканци и подложена на критика от мнозина демократи - условието министърът на защитата да анулира наложителното имунизиране на членове на армията против COVID-19, оповестява Ройтерс.

Законът обаче няма последната дума, когато става въпрос за разноски. Текстовете за упълномощаване основават стратегии, само че Конгресът би трябвало да одобри и закони за отпущането на средства, с цел да има държавното управление законовото право да харчи федерални пари.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР