Нормално е застудяването през ноември, очакваме повече дъждовни дни в

...
Нормално е застудяването през ноември, очакваме повече дъждовни дни в
Коментари Харесай

Какво време ни очаква до края на ноември?

Нормално е захлаждането през ноември, чакаме повече дъждовни дни в този месец. Това съобщи шефът на Департамент " Прогнози и ИО " гл.ас. доктор Анастасия Спасова Стойчева в ефира на " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

" Нормално е ноември времето да застуди. Последните топли месеци малко ни разглезиха. Все още, обаче, е рано за зима в България ", сподели доктор Стойчева.

Анастасия Стойчева изясни, че ще има много превалявания към и над климатичните правила, което ще възстановява температурите.

" От 1 ноември до през днешния ден източна България остава много по-суха без превалявания за разлика от западната част на страната. Сушата от последните месец към момента не е обезщетена ", разяснява тя.

Тя направи и конкретизиране за рекордно високите температури през октомври.

" Има една трайна наклонност за по-топли октомврийски месеци още от 2003 година Този октомври за Земята е регистриран като най-топлият месец от 90 година насам ", изясни шефът на Департамент " Прогнози и ИО ".

По отношение на температурите през ноември доктор Стойчева посочи, че при започване на месец ноември температурите са били в климатичните правила, само че последните дни има по-различна циркулация.

" Очаква се да има много дъждовни дни, които ще се редуват със слънчеви такива. Намираме се в интервал, в който имаме повече позитивни отклонения от нормите ", съобщи доктор Стойчева.

През утрешния ден ще има намаляване на температурите, а в някои елементи на страната и превалявания, добави Анастасия Стойчева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР