Нормално е на европейски избори да се агитира на чужд

...
Нормално е на европейски избори да се агитира на чужд
Коментари Харесай

Настимир Ананиев, Волт: Агитация на чужд език – да, но само на официален за ЕС

Нормално е на европейски избори да се пропагандира на непознат език, само че единствено на публични за Европейския съюз. Това съобщи водачът на Волт България – Настимир Ананиев, в телевизионно изявление.
„ Не забравяйте, че в този момент се приготвя законодателството за транснационални избори, което значи, че ще има общи листи за целия Европейски Съюз. България има опция да изпревари събитията и да направи нужните законодателни промени “, уточни Ананиев.

Той добави, че досега никоя партия не коментира на жителите какви ще са дилемите на българските представители в Европарламента и за какво нямаме тактика по какъв начин да пазим интереса си в Брюксел.

„ Виждаме какво се случи с проекта “Макрон”. Беше изтърван от евродепутатите и министерството на превоза. Наложи се промишлеността да реагира и да уточни, че има проблем. Лошото е, че в случай че попитаме хората дали могат да назоват най-малко трима български евродепутати и какво са свършили за последните съвсем 5 години, те няма да могат да кажат нищо “, безапелационен е Настимир Ананиев.

Според водача на Европейска партия Волт ръководещите даже не ни споделят и какво ще стане след Брекзит, където, да вземем за пример, сигурно ще се усили вноската на България.

Настимир Ананиев разяснява и опрощаването на задълженията на мюфтийството. По думите му следващият гаф на ръководещите може да подтиква други организации и жители да не си заплащат налозите.

„ Мюфтийството получавали големи суми от наеми. Нека да продадат парцели и да си покрият задължението. В същото време данъчните вървят по нудистки круизи или пък гонят бабите по читалищата “.

Лидерът на Волт България е на мнение, че акции като следствието против кмета на Созопол, който е упрекнат за злоупотреби с 2 млн. лева, са ПР преди локалните избори и най-после нормално никой не трябва наказан.

„ Затова е значим изборът на Европейски основен прокурор. Надяваме се това да бъде Лаура Кьовеши. Тя се трансформира в знак на битката с корупцията и ръководещите би трябвало да кажат за какво не са я подкрепили. Но както виждаме Европейски Съюз и други страни пращат проверяващи у нас, които наблюдават за корупция. Именно заради тази причина множеството хора не живеят добре, тъй като парите се източват. Само посредством европейските лостове можем да си върнем страната “, безапелационен е Настимир Ананиев.

Според него напълно образно рухна и мантрата за опълчването на националистите и Движение за права и свободи, откакто бяха гласувани измененията в Изборния кодекс и премахването на преференциите.

„ Знаем какво се случи след целувката на Станишев с Местан. Сега дано да забележим какво ще се случи след целувката на ГЕРБ и патриотите с Движение за права и свободи. Аз мисля, че те ще платят цената за тази целувка. Не може да не уважаваш личния си гласоподавател и неговата просветеност. “.

По думите на водача на Волт България патриотите са позволили цялостен разнобой и не са осъществили поръчката си да изместят Движение за права и свободи, тъй като на процедура работят с тях.

„ Социологическите организации се пробват да внушат, че няма избор отвън двуполюсния модел, а не е по този начин. Волт въплъщава новата сила в политиката. На някой хора би трябвало да им се пусне доста съществено напрежение. Ако имаме европейското правораздаване, опазване на здравето и приходи, ще имаме заслужен живот “, уточни Настимир Ананиев.

Той добави, че Европейска партия Волт стартира акция за финансиране, която ще е по американски модел. Ще призовем всички, които симпатизират на концепциите на партията за федерализирне на Европейски Съюз и одобряване на демократичните полезности, да дарят за нашата акция по 28 лева, колкото са страните в съюза.

Ананиев даде образец с един от претендентите на Волт за европейските избори – холандеца Дани Ван Сантен. Чужденецът живее и работи в България от 3 години и скоро ще се дами за българската си другарка. Самият той признал, че е доста изумен по какъв начин страна с толкоз капацитет и запаси не реализира нужния прогрес след 12 години участие в Европейски Съюз.

„ Властта е в нас – би трябвало да излезем и да гласуваме, вместо да мислим, че няма опция “, съобщи Настимир Ананиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР