Нормално е, когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси,

...
Нормално е, когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси,
Коментари Харесай

Денков: Хората очакват от нас работещи решения, за да продължим напред с реформите

Нормално е, когато се инициира политическо разискване по значими въпроси, то да стартира с преден конфликт на хрумвания, доста страсти и чувство за невъзможност. Нормално е и след първия конфликт страните да седнат на масата за договарянията и да намерят общите механизми и решения, които да реализират набелязаните общи цели. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков преди днешното съвещание на Министерски съвет.

„ Именно това чакат хората от нас през днешния ден – да се намерят работещи решения, с цел да продължим напред с промените, които жителите и бизнеса чакат от нас “, добави той.

Премиерът съобщи, че съвсем девет месеца това държавно управление работи и има резултати в извънредно комплицирана политическа структура единствено поради обстоятелството, че всички тук показахме, че можем да водим разговор между тях, със заинтригуваните страни и с сътрудниците ни.

„ Примери от последните дни и от през днешния ден – ще одобрим бюджета на Фонд Сигурност на електроенергийната система, посредством който ще се обезпечат над 2,5 милиарда лева през тази година. Ще одобрим трансфер на 93 млн. лева за безплатните книжки и учебници, също и 400 млн. лева за осъществяване на плануваната капиталова стратегия на общините. На база оферти от нас бюджет, преди дни управлението на НЗОК реализира единодушие с лекарските съюзи да бъдат увеличени парите за извънболнична помощ и диагностична активност. Ще има по-лесен достъп до ЯМР и други процедури, с които ще анулират нуждата да се хоспитализират пациентите “, добави той.

„ Важно е да продължим напред, с цел да можем всяка седмица да вършим уверени крачки за европейското развиване на тази България, в която желаеме да живеем дружно “, сподели още министър-председателят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР