Нормално е да преживяваме фази, когато правим повече или по-малко

...
Нормално е да преживяваме фази, когато правим повече или по-малко
Коментари Харесай

Защо правим по-малко секс

Нормално е да претърпяваме етапи, когато вършим повече или по-малко секс, без значение дали това е въпрос на персонален избор, или не.

Сексът е мощно оръжие в доста връзки и изследванията демонстрират, че хората, които го вършат повече, имат по-голяма задоволеност, по-добро качество на живот и по-високо самоуважение.

От друга страна, откривателите откриват връзки сред неналичието на секс и депресията, проблеми с връзките и разнообразни психологични болести.

Проучванията

Преди 70 години сексологът Алфред Кинси организира проучване, което потвърждава, че 19% от възрастните не вършат секс.

Десетилетия по-късно Националното изследване за половите настройки и способи на живот от 2013 година открива, че честотата на правене на секс понижава през последните години , а през 2015 година Relate пишат, че 51% от хората, които изследват, не са имали полов контакт през миналия месец.

Причините да вършим по-малко секс

 Снимка 329082

Медицинските проблеми постоянно водят до самоограничение от секс . Хора със сърдечни болести, хронична болежка, метаболитни положения, нарушавания на личността, корист с опиати и неприятно качество на съня, са едни от проблемите, представени като аргументи за самоограничение, съгласно The Conversation.

Хората със сърдечносъдови болести да вземем за пример се опасяват, че сексът може да докара до сърдечен удар, което е причина, с цел да заобикалят сексуален контакт.

Приемането на някои медикаменти като антидепресанти е обвързвано с понижено либидо, което също способства за полово отбягване.

Сексуално самоограничение при двата пола


 Снимка 329091

Съществуват разлики в аргументите за въздържанието сред половете, като изследванията откриват, че дамите са по-склонни да заобикалят секс от мъжете.

Някои от по-често срещаните вероятни доводи за дамите са болежка, боязън от полово принуждение, ниско либидо или мемоари за детска полова корист . Много бременни дами също се лишават от секс , тъй като се тормозят да не навредят на плода. При мъжете в множеството случаи въздържанието от секс е обвързвано с терзанието от размера на пениса .

Самотата е още една от допустима причина. При доста хора, които нямат полов сътрудник, с течение на времето самотата повлиява негативно даже на половото показване.

Възрастта също е фактор, защото огромен % от по-възрастните имат вяра, че те просто са " прекомерно остарели " за секс, макар че това въобще не е по този начин.

Въпрос на персонален избор

 Снимка 329084

Разбира се, да не вършим секс не е проблем, в случай че това ни прави щастливи, само че доста изследвания откриват, че неналичието на секс постоянно води до меланхолия.

В нашето мощно сексуализирано общество ние приказваме за секса, който вършим, само че не и за това, че не го вършим . Експертите считат, че казусът с отхвърли от говорене за неналичието на секс, без значение от аргументите, би трябвало да се промени.

Ако имаме терзания по отношение на половия ни живот, би трябвало да се консултираме със експерт, а не да го премълчаваме, тъй като по този метод се трансформира в проблем.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР