Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

ЕС дава на Джонсън една седмица за нов план за Брекзит

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Европейският съюз е дал на английския министър председател Борис Джонсън една седмица, с цел да показа по-приемлив проект за Брекзит, написа в. " Таймс ". Според източници на изданието, при положение, че Джонсън не е в положение да го направи, водачите на Европейски Съюз ще откажат да разискват проекта на Срещата на върха, планувана за 17-и октомври, оповестява БНР.

Европейските посланици са определели последна дата на 11-ти октомври вечерта, откакто основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние е декларирал, че Обединеното кралство би трябвало да " промени фундаментално позицията си ", преди да се проведат договаряния. Неназовано длъжностно лице уточни, че в края на идната седмица би трябвало да се направи преценка, с цел да се откри дали е допустимо да се реализира в точния момент съглашение в границите на крайния период на 31-ви октомври за излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз.

Междувременно Ройтерс цитира източник от Европейската комисия да споделя, че не е избран краен период за реализиране на договорка с Обединеното кралство. Също по този начин се заприказва, че Генералният секретариат на Съвета на Европейски Съюз е уведомил делегациите на държавите-членки, че в случай че Англия не показа нов юридически текст преди края на идната седмица, фокусът ще се трансферира към подготовката за сюжет за Брекзит без договорка или за ново удължение на периода на член 50 от Договора за Европейския съюз (отлагане на крайния период за Брекзит).

По-рано денем английските медии пък оповестиха, че до 30 депутати от опозиционната Лейбъристка партия са загатнали, че биха подкрепили новия Брекзит проект на Борис Джонсън, което да помогне за утвърждението му в Народното събрание. Депутатът от лейбъристите Стивън Кинок съобщи, че ще поддържа предложенията на Джонсън, в случай че министър председателят успее да реализира съглашение с Брюксел, акцентирайки, че " в случай че Дъблин и Брюксел са удовлетворени, то и ние ще сме удовлетворени ".

Стана ясно, че Европейският парламент счита да отхвърли предложенията на Джонсън. Предложенията в последната минута на английското държавно управление, направени на 2 октомври, в актуалната им форма не дават база за съглашение, с което Европейският парламент да се съгласи, съобщи основният договарящ за Брекзит от страна на Европарламента Ги Верхофстад.

Европейският парламент би трябвало да даде утвърждението си за всяка една смяна в съглашението за Брекзит.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР