Нора СТОИЧКОВАНово политическо чудовище се мъти в дълбините на българския

...
Нора СТОИЧКОВАНово политическо чудовище се мъти в дълбините на българския
Коментари Харесай

Новото чудовище

Нора СТОИЧКОВА

Ново политическо страшилище се мъти в дълбините на българския мрак. То евентуално ще изгрее с мандат на Има Такъв Народ, връчен от президента Радев, както чуваме от кулоарните злословия в Народното събрание. Причината е, че някак би трябвало да не се стига до предварителни избори и служебни кабинети, които омръзнаха на хората.
Затова политическата инженерия е съчинила този много демонски ход, тъй че да се прескочат всички партии от досегашното ръководство и да се сглоби нещо от вида експертно държавно управление, с сякаш нови лица за министър председател и министри, чиито конци подмолно ще се дърпат от Има Такъв Народ, ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Възможно е някои от " Възраждане " да се изтъпанят по-напред, въпреки че кабинетът ще би трябвало да наподобява някак евро-атлантически, а не националистически.
От Политическа партия към този момент обявиха, че ще сформират второ държавно управление, единствено в случай че имат най-малко 121 гласа. Вероятността то да мине през пленарна зала е съвсем оскъдна. Но даже и да мине, нещо, което е на ръба на кворума и зависи от нечий " златен пръст ", нормално пада за 6 месеца. Справка - кабинетът " Орешарски ". Повод за тези разсъждения дава и вчерашното държание на президента Радев.
Вчера Румен Радев с удивителна лекост и безнаказаност прескочи конституционната процедура, която планува връчване на мандат за сформиране на държавно управление единствено след съвещания с ВСИЧКИ парламентарно показани сили.

Поигра си на прескочи кобила с Политическа партия и Българска социалистическа партия, само че, виж, с Има Такъв Народ и " Възраждане " сладката приказка за идното се състоя обстойно и нашироко.
Което налива вода в мелницата на горното съмнение. Президентът отново бабува на новата си политическа рожба. Но в случай че цената да няма предварителни избори в този момент е сглобяване на ръководство вид " Преоблякъл се Илия - отново в тия ", по-добре да вървим на избори. Да не се водим по нездравите президентски упоритости да се командва страната откъм гърба.
Новото политическо страшилище просто ще ни изяде главите. Само си представете по какъв начин тази част от кабинета, защитаваща евро-атлантическите полезности, се блъска с патриотарите от " Възраждане " по мъчителната тематика с оръжията за Украйна. Или пък за енергийното ембарго. Мислите ли, че сходно страшилище, плод на политическата инженерия, ще стартира договаряния с " Газпром ", с цел да възстановява доставките на газ, витално значими за действието на страната тази есен и зима? Или пък ще преизчисли пенсиите от 1 октомври.
Вчера се разбра, че на ГЕРБ им се види доста да се вдигнат пенсиите с повече от 10%, а добавките от 60 лева да не са част от пенсията, а да се дават до тогава, до момента в който им е кеф. Че да може по-лесно да пернат заден, като се откри новото остаряло статукво още веднъж на власт.
А пък експертното тяло на депесето, привикнало да пазари националната обич, скачаше по трибуната с предложение за 120 лева от горната страна на калпак. Че в случай че има избори, да има и някакви прилични опорки за пред гласоподавателите.
Удивително тежък интервал се задава на хоризонта. Нито пенсии ще преизчислят, нито ще вдигнат приходите. Ще се разплатят със строителната мафия, ще вдигнат отново заплатите на държавната администрация и ще пускат на наши и ваши публичните поръчки. Ще пуснат оръжията към Украйна, ще скачат в интерес на енергийното ембарго против Русия в Брюксел и сякаш, че са баш българи, а пък ние - простаците, ще проспят и македонския въпрос.
Колко дълго ще продължи живота на това страшилище, ще зависи единствено от търпението на хората. Със сигурност обаче ще кажем, че митинги ще има до дупка против мафията и прилежащата й политическа инженерия. А Българска социалистическа партия ще е в авангарда на тая битка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР