Номинираният за премиер на Има такъв народ Пламен Николов обяви,

...
Номинираният за премиер на Има такъв народ Пламен Николов обяви,
Коментари Харесай

Оттеглилият се кандидат за премиер: Следват избори до дупка и отново патова ситуация |

Номинираният за министър председател на " ИТН " Пламен Николов разгласи, че решението за отхвърли на Има Такъв Народ да внесе предлагането си за държавно управление в Народното събрание е пристигнало напълно естествено след случилото се. И предвижда избори до дупка и патова обстановка.

" Чувствам се отчаян за всички останали хора, за гласоподавателите, освен наши, за всички останали в цялата страна, които разпореждаха тази концепция на Има Такъв Народ - този път да се образува държавно управление в действителност. Голяма отговорност, която се стовари върху нас ", сподели той пред Българска национална телевизия. 

" Разочаровахме хората, че не можахме да изпълним концепцията на тази постройка (парламента) да създадем единство, тъкмо когато е най-нужно на нашата страна. Планът за възобновяване евентуално ще бъде отсрочен, всичко, обвързвано с Коронавирус рецесията, приемането на новата бюджетна рамка, без която няма да можем да си мечтаем за нарастване на пенсиите. Разочарован съм не в персонален проект, отчаян съм за страната ни ", добави Пламен Николов.

За ултиматума на Българска социалистическа партия да бъде отдръпнат препоръчаният за силов вицепремиер и министър на Министерство на вътрешните работи Петър Илиев в подмяна на поддръжка Николов разгласи следното:

" Ние сме тим, аз имам чудесни усещания от господин Илиев, не мога да разясня нито неговия персонален живот, нито неговите научни писания. Не съм способен в тази сфера. Ако цената на този компромис е била личността на господин Петър Илиев да не участва в това държавно управление, мисля, че това ще бъде подвеждащ мотив, тъй като надали това е главната причина. Следват избори до дупка и още веднъж патова обстановка ", уточни Пламен Николов.

По думите му от " ИТН " са създали всички експертни срещи, които са зависели от тях. Направено е даже невъзможното и са били реализирана взаимни отстъпки по избрани политики, за които Има Такъв Народ са мислили, че са съществено затруднение. Николов се оплака от очерняща акция от страна на някои медии и че е направил всичко по силите си, с цел да се извърши мандатът.

" Изпадна се в много нездраво любознание във връзка с моята скромна персона - на фамилията ми, на децата ми, което не беше нужно. Разбирам, че живеем в балкански условия, само че въпреки всичко нали се стремим да бъдем европейци ", сподели още Пламен Николов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР