Номинираният за нов американски посланик у нас Кенет Мъртън беше

...
Номинираният за нов американски посланик у нас Кенет Мъртън беше
Коментари Харесай

Новият посланик на САЩ у нас: Ще работя за енергийната независимост на България от Русия

Номинираният за нов американски дипломат у нас Кенет Мъртън беше изслушан от Комисията по външни въпроси към Сената, където би трябвало да бъде утвърден за поста. България е стратегически сътрудник и съдружник на Съединените щати и ще работя, с цел да оказа помощ на България да приключи енергийната взаимозависимост от Русия, съобщи Мъртън пред горната камара на американския Конгрес, съобщи БНР.

Пред сенаторите от външната комисия Кенет Мъртън съобщи, че ще продължи да поддържа България в опитите за противопоставяне на съветското въздействие и координацията сред Вашингтон и София е изключително значима, защото България е страна от източния фланг на Алианса. България е хазаин на мултинационална бойна група на НАТО, в която вземат участие и американски бойци, одобри над 145 000 бежанци от Украйна, поддържа изцяло глобите против Русия и през ноември с огромно болшинство Народното събрание гласоподава за военна помощ за Украйна, съобщи още Кенет Мъртън.

" Одобряването на покупката на втория транш изтребители Ф-16 е забележителна стъпка към реализиране на уговорките към НАТО за разноски за защита. Ако моята номинация бъде доказана, ще продължа да ускорявам уговорките на нашата дипломатическа задача в България по въпросите на сигурността и да поддържам страната в битката с съветското зловредно въздействие ", съобщи още Кенет Мъртън и означи, че завършването на градежа на интерконектора България - Гърция е голямо достижение.

" Остава още какво да се свърши - от обезпечаването на доставките на полутечен природен газ до преустановяване на зависимостта от Русия за нуклеарно гориво. Решен съм да поддържам напъните на България за усилване на енергийната сигурност. "

" Ще бъде неотклонен юрист за усилване върховенството на правото ", споделя още Кенет Мъртън. Той е бил дипломат в Хаити и в Хърватия преди страната да стане член на Европейския съюз.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР