Номинираният за министър на културата Атанас Атанасов е на 31

...
Номинираният за министър на културата Атанас Атанасов е на 31
Коментари Харесай

Младият Атанас Атанасов е предложен за министър на културата

Номинираният за министър на културата Атанас Атанасов е на 31 години. Роден е и израства в Хасково. Там играе интензивно тенис дружно с Григор Димитров, с който като младежи стават републикански първенци на България на двойка.

След гимназията Атанасов приключва бакалавърска степен по театрално изкуство в Whitman College (САЩ), където е признат на цялостна стипендия и се дипломира в топ 3% на своя випуск.

Живял е в Холивуд, Берлин и Лондон, като с изключение на актьор пред камерата и на сцената, се изявява и като продуцент на писмено кино.

Всяко лято младият мъж се връща в България и в първомайското село Татарево, където живее неговата баба, споделя самият той през 2017-а година в предаването "Отблизо " на Българска национална телевизия.

Разочарован от обезлюдяването на селото, взема решение да се опита да възвърне сцената на локалното читалище и да провежда културно събитие там. Разказва и на приятелите си зад океана за хубостта на българските села и тъжната действителност на тяхното обезлюдяване и по този метод ги притегля към идеята си.

Мечтата му се трансформира в действителност благодарение на 30 доброволци от България и Съединени американски щати. Чрез он лайн акция Атанас Атанасов съумява да набере над $15,000 за възобновяване на читалището в село Татарево.

Залата е ремонтирана главно и се трансформира в сцена на културни мероприятия.

"Хората, които имат някаква съкровена фантазия в себе си, която наподобява допустимо най-неосъществима и която би провокирала подигравка и съмнение у хората към тях - бих им споделил, че тези са фантазиите, за които си коства най-вече да се бориш. " - споделя тогава Атанас Атанасов пред Българска национална телевизия

Начинанието му става тематика на филм, разказващ историята на плана Unlock the Stage, който Атанасов основава в Лос Анджелис.

Филмът му “Отключи сцената” е показан на 5 интернационалните фестивала като печели 1 място в категорията “Избор на публиката” в Джорджия, Съединени американски щати.

Вече 6 следващи години Атанас Атанасов провежда фестивала ОТКЛЮЧЕНО, с цел да поддържа сцената на читалището жива.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР