Номинираният от Белия дом за нов посланик на САЩ в

...
Номинираният от Белия дом за нов посланик на САЩ в
Коментари Харесай

Сенатът одобри новия посланик на САЩ в София

Номинираният от Белия дом за нов дипломат на Съединени американски щати в София Кенет Мъртън публично получи утвърждение от Сената във Вашингтон. Това стана две седмици след чуването му в сенатската Комисия по външни връзки.

От обява на посолството на Съединени американски щати в България излиза наяве, че идването му се чака напролет на идната година. В известието той е опреден като

високоуважаван посланик с 35-годишен опит в Дипломатическата работа. Неговото предопределение демонстрира стратегическото значение, което Съединените щати отдават на партньорството си с България “.

Кенет Мъртън е бил дипломат на Съединени американски щати в Хърватия и Хаити. Бил е и стопански консултант в посолството на Съединени американски щати в Париж, се показва в биографичната му информация, оповестена от Белия дом.

Мъртън има бакалавърска степен от университета Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърска степен от Американския университет във Вашингтон. Той е и притежател на няколко награди поради активността си в помощ на потърпевшите от земетресението в Хаити през 2010 година

Американският президент Джо Байдън номинира Мъртън за нов дипломат на Съединени американски щати в България през юни на мястото на Херо Мустафа, която е в България от 2019 година. 

Обичайно е през последните години за дипломат на Съединени американски щати от одобряването му в Сената до връчването на акредитивните писма на българския президент (формалното начало на 3-годишния мандат) да минат към 3 месеца.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинАмериканско посолство посолство Посолство на Сащ София ПоследниНай-четениПолитика 40 Сенатът утвърди новия дипломат на Съединени американски щати в София Накратко 112 Вечерни вести: Неуспешен първи мандат; Вето на Изборния кодекс; Закриване на ДПК Крипто 72 Основателят на Binance чака сложни месеци за компанията Бюджет и финанси 140 Българска телеграфна агенция получава 3 млн. лева за електрически автомобили Компании 10706 Skoda обмисля евакуиране от най-големия авто пазар в света Компании 7434 Германец трансформира остарял хотел в Семково в коливинг зона Личности 6472 Мъск към този момент не е най-богатият човек в света Пазар на труда 6382 <
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР