Номер 1 в българския женски тенис в момента Виктория Томова

...
Номер 1 в българския женски тенис в момента Виктория Томова
Коментари Харесай

Вики Томова с голяма победа в Осака

Номер 1 в българския женски тенис сега Виктория Томова записа трета победа на шампионата от категория Премиер в Осака (Яп), и така  се класира за осминаиналите. В тях българката ще срещне лидерката в схемата и някогашна №1 в света Наоми Осака.

Тръгналата от квалификациите 24-годишна софиянка надви над също игралата в пресявките Ализе Корне от Франция след поврат с 4:6, 6:3. 6:2 след 2:42 часа игра. Това е първата ѝ победа в съществена скица на шампионат от тази категория.

В първия сет двете си размениха общо седем пробива, като Корне поведе с 5:1, Вики взе три следващи гейма, само че в десетия позволи нов брейк. В идната част пък Томова завоюва след пробив в заключителния гейм. Решаващата част също изобилстваше с брейкове. Българката проби за 4:2 и в идващия гейм прояви темперамент, с цел да завоюва подаването си, откакто отрази три точки за рибрейк. Веднага по-късно Томова поведе с 40:0 при сервис на Корне и осъществя третия си мачбол. Така Виктория си обезпечи 73 точки за международната класация, където е №181 от през днешния ден, както и 11 640 $ от наградния фонд. Двубоят против досегашната лидерка в ранглистата Осака от Япония ще бъде в сряда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР