Nokia ще съкрати до 14 000 работни места, или 16%

...
Nokia ще съкрати до 14 000 работни места, или 16%
Коментари Харесай

Nokia съкращава 14 000 работни места

Nokia ще редуцира до 14 000 работни места, или 16% от работната си мощ. Причината е понижените вложения в мобилна инфраструктура 5G от американски и европейски оператори, което оказва въздействие на компанията, предава Bloomberg.

Така компанията ще спести сред 10%-15% от разноските за личен състав и се чака да спести до 400 милиона евро през идната година, както и 300 милиона евро през 2025 година, съгласно известия на компанията за мобилни мрежи.
 На какви цени ще се продават у нас новите Nokia G22, Nokia C22 и Nokia C32
На какви цени ще се продават у нас новите Nokia G22, Nokia C22 и Nokia C32

HMD Global мести производството си в Европа

Не е загадка, че производителите на 5G съоръжение изпитват усложнения, тъй като операторите от Съединени американски щати и Европейския съюз понижават финансовите разноски. Шведският съперник на Ericsson да вземем за пример тази седмица предвижда, че слабостта на пазара ще продължи през четвъртото тримесечие и по-късно.

И Nokia регистрира по-слаби от предстоящите облаги и съобщи, че спадът на пазара на мобилни мрежи ще бъде по-голям, в сравнение с предвиждаше преди.

Коригираната оперативна облага е 424 милиона евро през третото тримесечие.

" Нетните продажби на мобилните мрежи понижиха с 19%, след известно закъснение в темповете на внедряване на 5G в Индия, което значи, че растежът там към този момент не е толкоз огромен, с цел да компенсира забавянето в Северна Америка ", разяснява основният изпълнителен шеф Пека Лундмарк.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР