Ноел Николов е 22-годишен пловдивчанин, който е карал България да

...
Ноел Николов е 22-годишен пловдивчанин, който е карал България да
Коментари Харесай

Ноел Николов: Тази година ще излезе комиксът за Христо Ботев

Ноел Николов е 22-годишен пловдивчанин, който е карал България да се гордее няколко пъти, защото е печелил редица национални и европейски надпревари по карате. Той не се е отказал от спорта, само че взема решение да запише висше обучение в Англия Англия със компетентност „ Илюстрация и анимация “, защото от дете обича да рисува, тъкмо за това се насочва към тази компетентност.

 Ноел Николов Podcast7
Ноел е първият основател на комикс обвързван с наш български народен воин, а точно Васил Левски.

Той е почнал да работи по комикса „ Приключенията на Васил Левски “ още от януари тази година, правенето на комикса му лишава към месец и половина, като концепцията му се ражда в главата още до момента в който е бил студент в Англия.

Най-голямото му предизвикателство обвързвано с комикса са историческите обстоятелства , с цел да даде достоверна информация се е наложило да изчете много материали и публикации, в които е запечатан животът на Апостола. Много значима роля в подготовката му са изиграли познанията на неговите родственици, които са проучвали елементи към битието и задачата на Левски.
 Ноел Николов Podcast7
„ Приключенията на Васил Левски “ част 1 е основан за младото потомство да учи за нашите предшественици по елементарен и интерактивен метод, защото съгласно Ноел, младото потомство губи бързо интерес и тъкмо заради тази причина липсват базови познания. Авторът на комикса „ Приключенията на Васил Левски “ към този момент е правил презентация в начално учебно заведение в Пловдив и съгласно него децата са били доста впечатлени от това, което виждат. В Podcast7 той показа, че в близкото бъдеще следва част 2 на „ Приключенията на Васил Левски “ и юни месец ще излезе комикс за Христо Ботев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР