Нобеловата награда за медицина за 2011 година е присъдена на

...
Нобеловата награда за медицина за 2011 година е присъдена на
Коментари Харесай

Връчиха Нобеловата награда за медицина

Нобеловата премия за медицина за 2011 година е присъдена на американеца Брус Бойтлер, на французина Жюл Офман и на канадеца Ралф Стайнман поради работата им върху имунната система, съобщи Агенция Франс Прес. „ Тазгодишните лауреати имат революционен принос към разбирането ни за имунната система с разкриването на основните правила за нейното активиране ”, се споделя в официално съобщение на Нобеловия комитет.

Брюс Бойтлер е роден през 1957 година в Чикаго, след завършването на университета е работил в Рокфелеровия университет в Ню Йорк и в университета Тексас в Далас, където откри рецептор, свързващ се с бактериалните полизахариди, които могат да провокират септичен потрес поради супер стимулация на имунната система.

Жюл Хофман е роден в Люксембург през 1941 година, приключил е университета в Страсбург. той е разкрил редицата гени, свързани с вродения имунитет.

Ралф Стейман и роден в Канада. приключил е университета в Монреал, по-късно е работил в Съединени американски щати, където от 1988 година е прифесор по имунология в Рокфелеровия университет в Ню Йорк. През 1973 година откри дендритните кафези, които могат да засилват Т-клетките, които са изключително значими за имунитета.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР