Но процесът е затънал от битка в последната минута за

...
Но процесът е затънал от битка в последната минута за
Коментари Харесай

Водещите в света правила за изкуствен интелект в Европа са изправени пред момент „направи или умри“

Но процесът е заседнал от борба в последната минута за това по какъв начин да се ръководят системи, които са в основата на AI услуги с общо предопределение като ChatGPT на OpenAI и Чатботът Bard на Гугъл. Големите софтуерни компании лобират против това, което считат за свръхрегулиране, което задушава нововъведенията, до момента в който европейските законодатели желаят спомагателни защитни ограничения за авангардни AI системи, които тези компании създават.

Междувременно Съединени американски щати, Обединеното кралство, Китай и световните обединения като Групата на 7-те съществени демокрации се причислиха към конкуренцията за обрисуване на защитни огради за бързо разрастващата се технология, очебийно от предизвестията на откриватели и групи за отбрана на правата на екзистенциала заплахите, които генеративният ИИ съставлява за човечеството, както и рисковете за ежедневния живот.

„ Вместо Законът за ИИ да се трансформира в световен златен стандарт за контролиране на ИИ, има дребен, само че възходящ късмет това да не стане да бъдат д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР