Но нека не се лъжем- в тях има толкоз витамини,

...
Но нека не се лъжем- в тях има толкоз витамини,
Коментари Харесай

Зимата Както Изглежда Далеч, Така Изведнъж Ще Почука На Вратата! Започвайте Да Правите Витаминозните Бомбички От Сега

Но дано не се лъжем- в тях има толкова витамини, колкото в остарялата шапка на дядо. Но и по тази причина си има похват, освен това от най-хубавите чалъми – бабини.

Ето каква мостра бихте могли да си извършите занапред и по късно да я употребявате както в супи, по този начин и в яхнии, а и в други гозби. Тази рецепта е за същинска витаминозна бомба.

Необходимите артикули за една доза са:

1 кг моркови,

1 кг лук,

1 кг чушки (червени, зелени, жълти),

1 кг домати и по

4 връзки магданоз и копър.

От тези пропорции ще получите най-малко 10 „ бомбички “. Ако желаете повече – увеличете надлежно пропорциите.Лятна гозба за душата! Каза ми я баба на село и не минава вечер, без да я направя Тази бабина гозба от село е толкоз вкусна, че един път извършите ли я, няма да се спрете

А ето и какво е нужно да извършите. Обелете морковите и ги настържете на едро ренде. Почистете чушките и ги нарежете на лентички, а по-късно през самите лентички на половина. Доматите и нарежете на междинни кубчета, а лука – на по-едри. Зелените подправки би трябвало да се наситнят хубаво, написа " За дамата ".

След това разбъркайте всичко доста добре. Разпределете от сместа в полиетиленови пликове, като слагате по толкоз, колкото ще ползвате при едно готвене. Така е належащо да получите най-малко 10 „ бомбички “. И нещо доста значимо. Никога не гответе заготовката. Когато супата е подготвена, просто пуснете една „ бомбичка “ в нея, изчакайте още веднъж да заври и отместете тенджерата от котлона. Така ще получите освен чувството за пресни зеленчуци, само че супата ви ще е цялостна и с всички витамини, които са се запазили в зеленчуците
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР