Но личните си мнения един зам.-председател на Народното събрание трябва

...
Но личните си мнения един зам.-председател на Народното събрание трябва
Коментари Харесай

Има ли разлика между Валери Жаблянов и Георги Марков

Но персоналните си отзиви един зам.-председател на Народното събрание би трябвало да пази за себе си или за консумация в Партията. Иначе рискува освен да опетни поста на член на управлението, само че и да сложи на карта престижа на институцията.

Всъщност не трябваше да се стига до гласоподаване, Жаблянов самичък трябваше да се отдръпна. Или Българска социалистическа партия да го направи, още откакто изтри от онази декларация срамната за днешно време оценка за Народния съд. Но Партията тогава подмина случая, а през днешния ден енергично отбрани своя човек и заплаши с Европейския съд за правата на индивида.

В тази отбрана водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели, че българската политическа класа е незряла. А зряло ли е държанието на Жаблянов?

Нинова съпостави персоналното мнение на аления народен представител с персоналното мнение на Георги Марков от ГЕРБ, единствен дръзнал да се изкаже отрицателно за Истанбулската спогодба.

„ В ГЕРБ има доста почтени и умни хора, които обществено показаха противоречие с Истанбулската спогодба “, сподели Нинова по адрес на Марков и добави: „ Има ли двойни стандарти - народен представител от Българска социалистическа партия показва противоречие с интернационален контракт, народен представител от ръководещото болшинство показва противоречие с интернационален контракт. В първия път това е съображение за оставка, а във втория - не? “

Договорът с Македония съгласно Жаблянов е "търгашество от най-ниска проба ", "недоносче и измислица “.

Но сравнението сред Марков и Жаблянов е несвоевременно най-малко по две аргументи.

Първата е постът – Марков е единствено народен представител. Другата – той е неприкрит антикомунист, един път определил Българска социалистическа партия като дрогирана партия, партия направила национална злополука.

Помнят се изявленията на Жаблянов, че Българска социалистическа партия ще „ пази социалистическия интервал в развиването на България като градивен и конструктивен “, че „ Българска социалистическа партия няма по какъв начин да бъде изправена на подсъдимата пейка, тъй като беше партията, която води въоръжената битка против фашизма и монархофашизма в България “.

Днес пък провокативно се обърна към депутатите с думите "Другари и другарки, социалисти и антифашисти ".

Тоест, Георги Марков е цялостна диаметралност на Варели Жаблянов.

Нинова назова днешните събития в Народното събрание „ арбитражен съд “ и „ изключително съдилище “, евентуално под въздействието на определението на Жаблянов за Народния съд като „ належащо и неизбежно правораздаване “. Самият той като че ли също се върна през 1945-а, като назова „ политически произвол “ желаната му оставка.

Някой би споделил, че откакто беше отхвърлен, Жаблянов към този момент е „ канонизиран “. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов дори счита, че депутатът от Българска социалистическа партия е направил поръчка за председателския пост на алената партия. С подобен водач Българска социалистическа партия напълно ще замязя на Българска комунистическа партия, а дейности, като отхвърлянето на Истанбулската спогодба, ще са като детска игра.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР