Но климатичната криза застрашава това популярно питие, припомниха феновете му

...
Но климатичната криза застрашава това популярно питие, припомниха феновете му
Коментари Харесай

Ще се лишим ли от коктейл “Маргарита”?

Но климатичната рецесия заплашва това известно пиво, припомниха почитателите му на интернационалния ден на коктейла „ Маргарита ”, 22 февруари. Всъщност, застрашена е главната му съставна част, текилата, както и „ първият ѝ братовчед ”, алкохолната напитка мекал – тъй като и двете се вършат от агаве. А както сигнализира Euronews, климатичните промени прогонват от местообитанието му дългоносият мексикански прилеп, който реализира опрашването на растението.

В горещите сухи пустини на Централна Америка порастват разнообразни типове агаве и въпреки в началото връзката сред сходното на някои кактуси растение и мексиканския прилеп да не е явна, в реалност е толкоз мощна, че „ изгубването на едното би заплашило оцеляването на другото “, изясняват от интернационалната организация за запазване на прилепите Bat Conservation International.

Проучване от 2019 година сподели, че вследствие климатичните промени, подобаващите местообитания за прилепа ще намалеят, което може да унищожи взаимовръзката им със суровината за текила до 75%. „ Потенциалното изгубване на прилепите евентуално ще има негативни резултати върху размножаването и генетичната...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР