Нийл Армстронг се върти в гроба - 54 години след

...
Нийл Армстронг се върти в гроба - 54 години след
Коментари Харесай

Русия - отново господарка на Космоса? Да, ама не...

Нийл Армстронг се върти в гроба - 54 години след задачата на " Аполо 11 " Съединени американски щати към този момент не са господари на Космоса. 

Русия публично разгласи, че си е възстановила купата на " галактическа нация номер едно ". Не че в миналото е изпращала човек на Луната, нито пък е изследвала с роувър повърхността на Марс, както американците. 

Не е и като да поддържа впечатляваща флотилия от ракети или телескопи, които да доближават до непознати кътчета на Вселената. 

Не. В Русия излъчиха филм, брандиран като първия, заснет в Космоса. Продукцията носи името  " Предизвикателство ". В нея се разказва за хирург, изпратен на Международната галактическа станция (МКС), с цел да оперира ранен космонавт. За задачата през октомври 2021 година в орбита бяха качени актрисата Юлия Пересилд и режисьорът Клим Шипенко и космонавтът Антон Шкарплеров. 

Руснаците фактически бяха в състезание с американците. Още през 2020 година Том Круз разгласи, че ще взе участие в основната роля на филм, който ще бъде сниман в Космоса със съдействието на НАСА и Space X. Три години по-късно - йок. Е, може би повода за забавянето е фактът, че през тези три години Круз снима два кино лентата от поредицата " Мисията Невъзможна " и шлагера на 2022 година - " Топ гън: Маверик " и просто не е имал дупка в графика да се заеме с галактическия план по-рано. Но кой ти гледа такива елементи.
" Отново сме първи "
" Отново сме първи ".

Това разгласи съветският деспот Владимир Путин в тирада на 12 април - Деня на космонавтиката. 

" Всичко замислено ще се случи, ще дадем заслужен отговор на всички провокации. Санкциите бяха тотални. Въпреки това Съветският съюз беше първият, който изстреля спътник, първия космонавт, първото ни излизане в открития Космос – направихме всичко в изискванията на цялостна софтуерна самоизолация ".

Путин е прав - Съюз на съветските социалистически републики бе първи във всичките изброени триумфи. С изключение на един.
Истинската стопанка на Космоса
Първият филм, сниман в Космоса, не е съветски. През май 2013 година космонавтът Крис Хадфийлд взе участие във видео, на което извърши кавър версия на Space Oddity - именитото парче на Дейвид Боуи.



Ето формулировка на думата " филм " съгласно речника на " Кеймбридж " - " поредност от движещи се картини, нормално показвани в кино или по малкия екран и постоянно разказващи история ".

Произведението в осъществяване на Хадфийлд е снимано на видео ( " поредност от движещи се картини " ). Качено е из обществените мрежи, предавано е и по музикални телевизионни канали ( " нормално показвани в кино или по малкия екран " ). В текста се разказва за космонавт, който лети в открития Космос. В сондатата му е зародила щета и той не може да се свърже със Земята. Боуи разкрива по-късно, че песента е метафора за отчуждението на индивида ( " постоянно разказващи история " ).

Впрочем, студиото " Филипс Рекърдс " стартира да популяризира оригинала на " Space Oddity " по-рано от в началото плануванаъа за задачата дата на 11 юли 1969 година Причината - да завоюва от вълнението около кацането на Луната. " Първата крачка " на Нийл Армстронг е записана на 21 юли 1969 година

Затова Русия не е стопанка на Космоса. Но пък и американците не са почтени за купата.

Крис Хадфийлд е канадски жител. Така към този момент близо 10 години сме под галактическата надмощие на Канада. Без даже да го осъзнаваме.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР