Нивото на язовир “Студена е вече над 8 милиона кубика.

...
Нивото на язовир “Студена е вече над 8 милиона кубика.
Коментари Харесай

Кметът на Перник: От края на седмицата перничани ще имат вода от 6 до 22ч.

Нивото на язовир “Студена ” е към този момент над 8 милиона кубика. Това заяви пред Българска национална телевизия кметът на Перник Станислав Владимиров.

“На края сме на няколкомесечно голямо тестване. Хубавата вест е, че природата е благосклонна към нас – мек февруари, мокър февруари, мокър март. Нивото на язовир “Студена ” е към този момент над 8 милиона кубика. И по тази причина от през днешния ден стартират да се усилват часовете, в които перничани ще имат вода ”, заяви Владимиров.

Той добави, че оборудването, което се построява през Мало Бучино, към този момент е готово. Тръбите са цялостни с вода, а след на следващия ден ще бъдат обезпаразитени, след което следват 48-часови проби.

“Надявам се към този момент към края на седмицата да можем да черпим вода от Бели Искър през водопроводната мрежа на столицата ”, сподели още кметът.

Той сподели още, че до края на седмицата се чака перничани да минат на нощен режим. Като посочи, че от края на седмицата перничани ще могат да имат вода от 6ч. сутринта до 22ч. вечерта. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР