Нивото на река Сава в Хърватия продължава да расте и

...
Нивото на река Сава в Хърватия продължава да расте и
Коментари Харесай

Преливащи реки, студове и сняг разтърсиха Европа

Нивото на река Сава в Хърватия продължава да пораства и е достигнало съвсем 10 метра. За последно сходно ниво е записано през 1970 година. Нивото на водата пораства с към сантиметър на час. Очаква се на следващия ден приливната вълна да доближи своя пик.

Зимата се завърна във Франция. Сняг вали в Париж и предградията, както и в северните елементи на страната. Студеният фронт, обхванал страната, смъкна температурите до под нулата.

В Унгария изобилен сняг аргументи безпорядък по пътищата. Много коли закъсаха по основни трасета.

В Дания мощните ветрове, минусови температури и огромни талази трансфораха къща на брега в мразовит палат.

В Гърция заваля кафяв сняг, подправен с пясък от Сахара. В морския курорт Йезоло, край Венеция – жителите се разсъниха с същинска зимна панорама и доста сняг.

Кметът на Букурещ Габриела Фиря заяви през днешния ден, че образователните заведения в румънската столица ще бъдат затворени в петък поради неподходящите метеорологични условия, съобщи Медиафакс.

В петък вятърът ще се ускори и снеговалежът ще бъде още по-обилен, по този начин, че взехме решение поради сигурността на нашите деца занятията в държавните образователни заведения в столицата да бъдат анулирани на 23 март, уточни кметът.
Заради неприятното време образователните заведения в Букурещ бяха затворени за цяла седмица в края на февруари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР