Нивата на всички реки са значително повишени. По данни на

...
Нивата на всички реки са значително повишени. По данни на
Коментари Харесай

Кметът на София с последни данни за поразиите, които нанесе циклонът "Филип"

Нивата на всички реки са доста нараснали. По данни на Българска академия на науките количеството паднал дъжд е сред 40 и 80 литра на кв. м. Най-голямо е то в региона на " Княжево " – 80 литра на кв. м. Продължава следеното изпускане на язовир „ Суходол ” 2. Това написа на профила си във Facebook Йоданка Фандъкова по отношение на работата на институциите след продължителните и обилни превалявания от дъжд. Изградени са насипи на четирите оттоци към Южната дъга на Околовръстния път и насипи по р. Стубела, околност „ Смърдана”, с цел да се предотвратят разливи.

Ситуацията при с. Мало Бучино е овладяна. На терен работиха екипите на Дирекция „ Аварийна помощ и превенция” и 9 доброволци от Доброволното формирование на Столична община. Те осигуриха 350 чували с пясък за построяването на защитните насипи.

15 са отработените сигнали през нощта за завирявания, запушени шахти, наводнени изби и дворове. Отстранени са и паднали в речните корита клони на дървета. Сигналите са най-вече от западни и югозападни елементи на града като „ Витоша”, „ Връбница”, „ Подуяне”, „ Люлин”, „ Красно село”, „ Овча купел”.

Екипи на Дирекция „ Аварийна помощ и превенция” правят обходи непрестанно и са на терен. Осигурено е 24-часово наблюдаване на реки, сериозни речни сектори и общинските язовири.

Към момента градският превоз се движи на всички места по маршрутите си.

За през днешния ден прогнозата за София е жълт код за дъжд - преди обяд преваляванията ще продължат - чака се количеството дъжд да е сред 20 и 30 литра на кв.м.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР