Нивата на ДДС трябваше да се върнат на нормалните нива

...
Нивата на ДДС трябваше да се върнат на нормалните нива
Коментари Харесай

Дянков сръфа Асен Василев. Посочи две умопомрачителни грешки – ДДС и данъците на Лукойл

Нивата на Данък добавена стойност трябваше да се върнат на естествените равнища от 20% още с приемането на бюджета за тази година. В студиото на Нова телевизия финансистът Симеон Дянков разкритикува съществено за две неточности, направени от финансовия министър Асен Василев, които водят и до дупка във финансите на страната.
По отношение на Данък добавена стойност Симеон Дянков съобщи, че връщането на равнищата на налога е трябвало да стане незабавно, когато се влезе във властта, т.е. с приемането на бюджета през юли месец. Става въпрос главно за връщането на налога за ресторантьори и хотели.
Това беше неточност на финансовия министър Асен Василев, уточни Дянков и изясни, че не е мотив, че бюджетът се прави в средата на годината. И намаляването беше направено в средата на годината, като това не попречи, уточни още Дянков.
Друга сериозна неточност – налозите, които компанията „ Лукойл “ по този начин и не заплаща на страната. Тези налози са сериозна, въпреки и не единствена, част от изчезналите 2 милиарда лева Това е по-малко и то от самите прогнози на самия Асен Василев за събираемостта.
Защо липсват е мистерия, като Лукойл е единствено част от нея, уточни Симеон Дянков. Според него има „ очевидно политическо съгласие “ и това е съгласие, което българският народ не знае.
800 млн. лева повече би трябвало да е платил „ Лукойл “ съгласно сметките на някогашния финансов министър. А актуалният би трябвало да е наясно с тази сделка, даже и да не е директният провинен за нея. Също по този начин Дянков пита за какво държавното управление е отсрочило прекратяването на дерогацията за съветския нефт, в случай, че точно това подсигурява, че въпросната сделка ще продължи и през идната година.
Две неща не станаха тази година, очевидно няма да станат и в идващия бюджет и идната година, заключи Дянков за ДДС-то и налозите на „ Лукойл “.
Шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов съобщи преди две седмици, че не открива финансово обвързващ „ Лукойл “ документ, тъй че съветската компания да си заплати предплатено налога, както бе оповестено от служебното държавно управление на Гълъб Донев. Плащанията на „ Лукойл “ са в действителност едно, от март месец, на стойност 89 млн.лв. Шефът на Национална агенция за приходите по тази причина и не образува и не възнамерява събираемостта се тези възможни доходи до края на годината. „ Това е на благосклонност от страна на „ Лукойл “, съобщи тогава Спецов, написа news.bg.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР